ZLATKO PINJUH OSTAJE U ISTRAŽNOM ZATVORU! I dalje postoji opasnost od ponavljanja djela

Foto: Vlado Kos / CROPIX

Bivšem načelniku općine Čeminac Zlatku Pinjuhu odbijene su žalbe na rješenju istražnog suca da mu se produlji istražni zatvor, stoji u priopćenju Županijskog suda u Osijeku.

Ističu kako je sudac istrage pravilno utvrdio sve činjenice i dao jasne, argumentirane i dostatne razloge oko postojanja osnovane sumnje za počinjenjem više kaznenih djela za koje se vodi istraga, kao i postojanje iteracijske opasnosti bojazni da bi boravkom na slobodi Zlatko Pinjuh počinio nova djela, kao i činjenicu da istraga još nije dovršena.

Tu je informaciju za Hinu u srijedu potvrdio i Pinjuhov odvjetnik Hrvoje Grubeša, rekavši kako je nakon isteka dva mjeseca istražnog zatvora, koji je bio 27. srpnja, na prijedlog USKOK-a sudac istrage produljio istražni zatvor njegovom klijentu, prenosi HRT.

“Istražni zatvor je našem klijentu produljen na daljna tri mjeseca. Na tu odluku smo se žalili navodeći kako više ne postoji opasnost od ponavljanja djela no žalbe su odbijene tako da je sada ta odluka pravomoćna”, kazao je Grubeša.

Istaknuo je i kako je Izvanraspravno vijeće po njihovoj žalbi odlučilo uz obrazloženje da i dalje postoji opasnost od ponavljanja djela.



Zlatko Pinjuh je, uz ostalo, osumnjičen da je kao načelnik Čeminca zatražio od dvoje zaposlenika općine da, kao svjedoci u kaznenom postupku koju se vodi protiv njega, lažno iskazuju u njegovu korist, te im je prijetio otkazom ukoliko to ne učine.

Bivši načelnik općine Čeminac Zlatko Pinjuh uhićen je 21. travnja, u istrazi kojom su obuhvaćeni njegovi sinovi Marko i Ivan, zaposlenica općine Čeminac, zadužena za knjigovodstvo te zaručnica njezina sina.

USKOK ih tereti za kaznena djela sprječavanja dokazivanja, zloporabu položaja i ovlasti, poticanje na zloporabu položaja i ovlasti te pomaganje u tom kaznenom djelu.

Osumnjičen je i da je 28-godišnjakinji, koja je zaručnica sina Pinjuhove 51-godišnje izvanbračne supruga, omogućio subvencioniranje stambenog kredita za kupnju stana, naloživši da joj se isplaćuje iznos u visini 75% mjesečne rate kredita.

USKOK je u siječnju 2021. pred osječkim Županijskim sudom podigao optužnicu protiv načelnika Čeminca Zlatka Pinjuha, njegovih sinova Marka i Ivana te još dvije osobe, a tereti ih se za zlouporabe u sufinanciranju stambenih kredita Pinjuhovim sinovima, kojima je općina oštećena za više od 231 tisuću kuna.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI