ŽIVOT PRIJE KRIZE OBITELJI TODORIĆ: 200 tisuća kn za beštek, 300 tisuća eura torbe, 1500 eura cipele..

Foto: Cropix

Ovih dana Ivica Todorić bivši vlasnik koncerna Agrokor zavapio je pred kamerama, i progovorio o teškom razdoblju kroz kojega prolazi njegova obitelj, koja, dalo bi se naslutiti krpa kraj s krajem, i jedva preživljava.

Hrvatski narod, velikog srca, nakon tih njegovi riječi odlučio se solidarizirati, pa društvenim mrežama kruže pozivi za humantiranu akciju kojom bi se pomoglo Todorićima, kojima sasvim sigurno nije lako, jer sve donedavno živjeli su osjetno drugačijim životom, budući da je njegova obitelj ljeta provodila među ostalim i na jahti, no po svemu sudeći baš je Ivica bio najmanje rastrošan član obitelji, koji je s vremena na vrijeme znao otputovati do Londona, gdje su kupovana odijela kod privatnih krojača za otprilike nekoliko desetaka tisuća eura godišnje.

Istražitelji koji su se bavili obitelji Todorić pretresajući njihov imetak, u javni su prostor istupali progovarajući o ormaru njegove kćeri Iva, u kojem su pronašli enormno bogatstvo. Radilo se o tridesetak torbica u raznim bojama, mahom su to torbe marke Hermes Birkin koje vrijede oko 300 tisuća eura. obitelj Balent na trošak Agrokora znala se zaletiti i na skijanje, ono 2011.godine, u periodu od 6.do 14 siječnja odvilo se u St. Moritzu u najluksuznijem hotelu Suvretta, radi se o hotelu s pet zvjezdica u najluksuznijem švicarskom zimovalištu, gdje su samo za dodatne troškove izdvojili više od 110 tisuća kuna.

U kategoriju dodatnih troškova spadaju troškovi mini bara, večera i masaža. Iva Todorić rado je kupovala u luksuznom zagrebačkom butiku Maria u Masarykovoj 8, a računi koji su cirkulirali medijima, ukazuju na to da je primjerice sredinom ožujnka 2011.godine na trošao IPO Agrokora kupila haljinu i torbu za 15.280 kuna, u listopadu 2013.godine, za top, haljinu i kožnu jaknu Iva je izdvojila 28.824 kune. Zgotdno je spomenuti i troškove Martine Todorić, sada već bivše supruga Ante Todorića koja je prema pisanju medija, u travnju 2011.godone preko Frankfurta letjela u New York iz kojega u pratnji kćeri Eme.

Majka i kći vratile su se 1.svibnja preko Munchena u Zagreb, a u New Yorku su pak prenoćile u jednokrevetnoj sobi hotela Palace s pet zvjezdica te bile na dva mjuzikla, cijena te avanture iznosila je 68.064 kune. Todorićeva supruga Vesna u trgovini Bella Forma na Trgu žrtava fašizma u ožujku 2011.godine kupila je beštek za 210.019,87 kuna, radilo se o bešteku njemačke marke Faden.



U studenom 2016.godine zabilježeni su troškovi od 22.492,80 švicaskih franaka u trgovinama net-a-porter LTD. iz Londona i www.mytheresa.com te u pariškim buticima Chanel, Zill, Celki i u Christianu Dioru u zračnoj luci Orly, samo u prosincu te 2016.godine Todorićeva bolja polovica preko American Express Business kartice od švicarske tvrtke Agrokor AG u dva dana potrošila 10.222,75 franaka, sve u londonskoj internetskoj trgovini net-a-porter.

Švicarska tvrtka Agrokor AG iz Zuga pokrivala je inozemne troškove svo troje Todorićeve djece i Vesne Todorić, no djeca su za razliku od majke posjedovala Visa Business karticu, a svima zajedno limit je iznosio 200 tisuća švicarskih franaka mjesečno. Ivi Todorić mjesečni je limit bio postavljen na 60 tisuća  švicarskih franaka, a 20.i 21.siječnja 2016.godine u Parizu je potporšla 36.513 franaka u Montaigne Marketu.

Butiku visoke mode. Smo na konzemtiku i šminku u dućanu Sephora u tom je periodu potrošila 472 eura, u butikju Hermes potrošila je pak u tom intervalu 4876 franaka, dok je u butiku Stuart Weitzman ostavila 1590 eura za cipečle. U Chanelu je napravila ceh od 15.484 eura. Iste godine u prosincu za četiri dana u Londonu te jedan dan u Munchenu ukupno je potrošila 54.565,61 franak.

Rekordnu kupnju tada je ostvarila u Chanelu gdje je ostavila 17.768 funti. Brat Ivan tijekom siječnja 2018.godine, na kartici švicarskog Agrokora potrošio je pak 22.266,48 švicarskih franaka, a u tom periodu boravio je u Las Vegasu, gdje se opuštao u tamošnjem kasinu i hotelu s pet zvjezdica Adria, u kojem je platio račun u iznosu od 426 dolara te je u njemu u tri intervala dizao gotovinu u iznosu od 8386,87 dolara. Potom se zaputijo u Kanadu, u skijaški resort Blackcomb Whistler, u kojem je već prvog dana potrošio 4899 dolara.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI