ŽESTOKA SVAĐA RASPUDIĆA I ZEKANOVIĆA! ‘Suverenisti se ne namjeravaju grliti sa Benčić, Raukar, Glasovac, niti valjati u fotelji predsjedavajućeg’

Screenshot/Saborska TV

Imenovanje HDZ-ovog kandidata Roberta Šveba za glavnog ravnatelja HRT-a izazvalo je negodovanja u javnosti i svađe u Hrvatskom saboru.

Zbog toga oporba već dulje vrijeme proziva vladajuće, a u utorak su se u Saboru zbog Šveba posvađali Mostov Nino Raspudić te Hrvoje Zekanović iz Hrvatskih suverenista.

Naime, Raspudić je žestoko uzvratio Zekanoviću koji je ponovio da je Šveb loš kandidat i da će glasati protiv njegova imenovanja. Zekanović mu je također rekao da se Suverenisti ne namjeravaju grliti sa “Benčić, Raukar, Glasovac…”, niti se “valjati u fotelji predsjedavajućeg ako napusti dvoranu”.

“Oporba smo i potrudit ćemo se da aktualna Vlada traje što manje, ali ne namjeravamo sudjelovati u cirkusu i igrokazu”, rekao je Zekanović.

Raspudić mu nije ostao dužan te je istaknuo kako “u Saboru nitko nije grlio ni pravio cirkus te da postoji suptilna razlika između njih”.



“Vi ste HDZ-ova oporba, a mi smo oporba HDZ-u, jer upravo vas takve trebaju – primitivne, neuke, marginalne, uvijek spremne uprskati svaku akciju, sramite se!”, zaurlao je na Zekanovića. Pritom je zaradio opomenu.

No, Zekanović nije zašutio po onoj “pametniji popušta” već je nastavio s raspravom.

“U Saboru postoje pametni i pametnjakovići”, odbrusio mu je Zekanović.

Podsjetimo, Odbor za medije predlaže da se za glavnog ravnatelja imenuje Robert Šveb.

Predsjednica Odbora za medije Natalija Martinčević iz Reformista je rekla da “glavnog ravnatelja Sabor imenuje većinom glasova svih zastupnika na mandat od pet godina”.

U raspravu se uključio i HSS-ov Krešo Beljak koji je naglasio kako je “HRT danas u sumraku novinarstva i demokracije, a ovim izborom će postati totalni, crni mrak”.

On je Nataliji Martinčević poručio da je za govornicom “kao Pedro koji treba visjeti zbog odluke”.

“Žao mi vas je, razmislite da odustanete od sudjelovanja u ovoj farsi”, rekao joj je.

Ona je pak na oporbene prozivke uzvratila da je proceduru proveo Nadzorni odbor HRT-a, a njezin Odbor prihvatio sve pravovaljane  kandidature, obavio razgovore sa svim kandidatima i temeljem toga donio odluku većinom glasova.

Katarina Peović iz Radničke fronte je rekla kako nije točno da Odbor mora prihvatiti odluku koju mu je poslao Nadzorni odbor.

“Sabor ima mogućnost smjene Nadzornog odbora, imali ste sve podatke da je riječ o nezakonitom izboru kandidata koji je u debelom sukobu interesa i velika je mogućnost da će takav izbor pasti na Ustavnom sud”, naglasila je Peović.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI