Žestok rat riječima moćne SDP-ovke i poznatog HDZ-ovca! Što je povod njihova jakog konflikta i sukoba?

Foto: Patrik Macek/Hrvoje Jelavić/Pixsell

Politički tajnik HDZ-a i potpred Ante Sanader uzvratio je da je političkoj tajnici SDP-a Mireli Ahmetović svojim komentarom izjava premijera Plenkovića o Ukrajini, opet pokazala da nema elementarno znanje o europskoj i međunarodnoj politici, a kamoli o zaštiti bilo kakvih hrvatskih nacionalnih interesa.

“Mirela Ahmetović svojim današnjim izjavama da se predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković ‘kao paradni činovnik bavi svjetskim problemima u Ukrajini’, ponovno pokazuje da nema čak ni elementarno znanje o europskoj i međunarodnoj politici, a kamoli o zaštiti hrvatskih nacionalnih interesa”, napisao je Sanader u reakciji na Facebooku.

Dalje Sanader konstatira i pita se koje bi to, po mišljenju političke tajnice SDP-a Ahmetović, bilo alternativno stajalište Republike Hrvatske o događanjima u Ukrajini, drugačije od onog kojeg su zastupali premijer Plenković i čelnici ostalih europskih zemalja na skupu u Kijevu.

“Da Hrvatska podupire kršenje međunarodnog prava? Možda Ahmetović podržava jednostranu aneksiju Krima, okupaciju Donetska i Luhanska te kršenje ljudskih prava? Možda zaboravlja ukrajinsku potporu Hrvatskoj tijekom velikosrpske agresije i okupacije?”, upitao je.

Podsjetivši da je i dio Republike Hrvatske svojedobno bio privremeno okupiran, Sanader naglašava kako Hrvatska itekako razumije položaj Ukrajine te joj želi pomoći ekspertizom iz uspješne mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja.



Ističe kako se uvijek trebamo podsjetiti i da je Ukrajina među prvima priznala hrvatsku neovisnost, a “to ćemo prijateljstvo i solidarnost uvijek njegovati”.

Građani nisu naivni i pamte tko radi i ima rezultate za dobrobit hrvatskih ljudi

Osvrćući se na, kako kaže, plitku dosjetku Ahmetović da premijer “Plenković ne vidi što mu se događa u vlastitoj zemlji“, Sanader je poručio kako svatko tko nije zlonamjeran vidi puno toga: vidi Pelješki most, vidi osigurana rekordna EU sredstva za gospodarski oporavak Hrvatske, vidi sjajnu turističku sezonu, vidi očuvanje radnih mjesta u COVID-19 krizi zahvaljujući izdašnim mjerama naše Vlade, vidi kontinuirana povećanja mirovina i prosječne plaće…”

“No i to očito smeta Ahmetović. Zašto?”, upitao je.

Podsjetio je i da Socijaldemokratska partija (SDP) ništa od toga nije ostvarila, osim što je, kako kaže, ‘bez ikakvih važnih ulaganja u budućnost Hrvatsku uspjela zadužiti za nevjerojatnih 18 Peljeških mostova, što je povećala siromaštvo, povećala nezaposlenost, a plaće i mirovine su rasle pet put sporije nego danas’.

“Hrvatski građani nisu naivni i pamte, znaju tko je samo britak na jeziku, a tko radi i ima rezultate za dobrobit hrvatskih ljudi: uostalom svoje su jasno rekli na zadnjim izborima”, napisao je na Facebooku politički tajnik HDZ-a Ante Sanader.

 

Politička tajnica SDP-a Mirela Ahmetović za N1 je ranije danas izjavila da naš premijer, naš paradni činovnik, se bavi nekakvim svjetskim problemima, rješava probleme u Ukrajini, a ne vidi što mu se događa u vlastitoj zemlji, rekla je Ahmetović referirajući se na tragičan događaj u Međimurju i problemu integracije manjina.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI