ŽESTOK PROSVJED U BEOGRADU: Sergeja Trifunovića izudarali fotoaparatom! Otišao krvave glave

U prolazu između zgrade rektorata i Filozofskog fakulteta u Beogradu nakon 18 sati počeo je prosvjed u organizaciji Saveza za Srbiju, zbog najave oštrijih mera protiv koronakrize.

Organizator Janko Veselinović pročitao je četiri zahteva, među kojima je hitno imenovanje novog “depolitiziranog Kriznog štaba”.

Drugi zahtjev odnosi se na odgovornost policijskih funkcionera, žandarmerijskih i drugih rukovodilaca koji su, kako kažu, primijenili brutalnu silu nad građanima koji su iskazali svoj revolt.

Traže hitno puštanje uhićenih građana i informaciju o stanju ozlijeđenih , kao i objektivo izveštavanje RTS-a o zahtjevima i prosvjedima pobunjenih građana.

Među okupljenima su Dragan Đilas, Boško Obradović, Zoran Lutovac, Vuk Jeremić, Miroslav Aleksić, kao i pristaše Saveza za Srbiju te velik broj medija.



Oko 19.10 sati prosvjednici su izvrijeđali, pretukli i otjerali Sergeja Trifunovića, glumca i političara, predsjednika udruge “Pokret slobodnih građana”.

Skupina okupljenih građana izgurala ga je na suprotnu stranu ulice dok je pokušavao prići zgradi parlamenta. Izudaran je fotoaparatom u glavu.

Manji incident dogodio se i na raskrižju Takovske ulice i Bulevara kralja Aleksandra gdje su okupljeni građani gurali pojedine članove PSG-a.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI