ŽESTOK OKRŠAJ JANDROKOVIĆA I KATARINE PEOVIĆ: Dobila opomene, zabranu govora, a potom je morala napustiti sabornicu

Foto. Saborska TV

Prvoga dana jesenskog zasjedanja Hrvatskog sabora došlo je do žestokog okršaja između zastupnice Radničke fronte Katarine Peović i predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića.

“Ponovno vrijeđate jer ponavljate da smo mi kvislinzi! Što znači biti kvisling u ovom trenutku u povijesti nego podržati rusku agresiju?”, upitala je Peović.

Na to joj je Jandroković izrekao opomenu.

Nakon toga je Peović ponovno uzvratila riječima “kolega Bačić je doslovno rekao da smo podržali rusku agresiju na Ukrajinu, znači lažete u hrvatskom parlamentu i crtate ljudima mete na čelo!”

“Drugi put kad me napadnu sa svojim djetetom u dućanu, ja ću se vama obratiti”, uzrujano je uzvratila Peović.Na to je dobila i treću opomenu i zabranu govora.

Obratio joj se Jandroković.

“Vi ste prvi upotrijebili kvalifikaciju kvisling, a ja sam vam rekao ako tako govorite da se i vas može smatrati kvislingom. Okrećete tezu po ne znam koji puta i pozicionirate se vi kao žrtva, a vi ste prvi rekli da su drugi kvislinzi. Vrlo neprimjereno i podlo!”, odgovorio joj je predsjednik Sabora.

Peović mu je ponovno replicirala, ali se nije moglo razaznati što je govorila.

Nakon toga, Jandroković joj je dao i četvrtu opomenu te oduzimanje prava govora. Naredio joj je da napusti sabornicu za jedan dan.

No, ona ga nije poslušala već je nastavila govoriti.

Uslijedila je nova kazna.

“Za dva dana! Ne možete ni sutra sudjelovati u raspravi!”, uzrujao se predsjednik Sabora.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI