ŽENI SE DOGODILO VELIKI ŠOK! Povjerovala u lažni dar i nagradu od 380 tisuća eura: No ono što je uslijedilo nije očekivala

pexels

Službenici II. policijske postaje Rijeka zaprimili su prijavu 63-godišnje hrvatske državljanke koja je oštećena kaznenim djelom prijevare. Prema dosad utvrđenom, 63-godišnjakinja je krajem srpnja ove godine stupila u kontakt s nepoznatom osobom putem jedne od društvenih mreža koja joj je obećala darovati novac u vrijednosti 380.000 eura.

Tijekom daljnje komunikacije javio joj se i „odvjetnik“ te nepoznate osobe koji je potom od nje zatražio uplaćivanje novčanih sredstava, za navodno bankovno osiguranje transakcije novčanih sredstava. Vjerujući u lažna obećanja tih stranaca, 63-godišnjakinja je višekratno uplatila oko 20 000 eura na bankovni račun koji su joj poslali.
Kada u dogovorenom roku na njezin račun nije stigao poklon od obećanih 380.000 eura niti je više mogla kontaktirati „darežljive donatore“, shvatila je da je prevarena i oštećena za više od 150 000 kuna.

Nažalost, ovakav slučaj prijevare nije izoliran i policija često zaprima prijave u kojima nepoznate osobe koriste društvene mreže, odnosno, virtualnu komunikaciju kako bi ostvarili protupravnu materijalnu korist na štetu neopreznih, lakovjernih i naivnih osoba.
Podsjećamo stoga opetovano građane da ne vjeruju nepoznatim osobama u virtualnoj komunikaciji koje nisu prethodno provjerili da zaista postoje i njihovim lažnim obećanjima o velikim donacijama.

Zapamtite, nema nikakvih razloga da neka osoba koju ne poznate daruje vam veliki novčani iznos i uvijek se iza te velikodušne ponude krije prijevara! Ukoliko dobijete ovakvu ili sličnu ponudu putem neke od društvenih mreža ili elektroničke pošte, odmah pozovite policiju na broj 192!

Facebook Comments



Loading...
DIJELI