ŽENA KOJU JE SPOMENUO ERDOGAN ODGOVORNA ZA MASAKR? 40 minuta sjedila uz bombu, eksplodiralo je nakon što je otišla

Foto: Screenshot / Twitter / nadzorne kamere

Turski ministar pravosuđa Bekir Bozdag rekao je provladinoj televiziji A Haber da se istražuje ženu koja je oko 40 minuta sjedila na klupi pokraj mjesta eksplozije. Do eksplozije je došlo samo nekoliko minuta nakon što je otišla. Kazao je da još nije poznat njen identitet niti je jasno koja bi skupina mogla stajati iza napada.

Podsjetimo, na snimci s nadzorne kamere, koja je uhvatila trenutak eksplozije, vidi se torba pokraj klupe na prometnoj aveniji Istiklal u centru Istanbula.

Voditelj restorana u blizini mjesta gdje je eksplodirala bomba rekao je da je čuo eksploziju i vidio ljude kako trče. Deseci posjetitelja njegovog restorana, uključujući žene i djecu, uspaničili su se i počeli vrištati, piše AP.

Voditelj, koji je želio ostati anoniman zbog osjetljivosti situacije, rekao je da je zatvorio rolete restorana, strahujući da bi moglo doći do nove eksplozije, i pokušao smiriti goste. Nakon otprilike 15 do 25 minuta ugledao je policiju te organizirao da gosti i zaposlenici napuste objekt u manjim grupama.

U međuvremenu se pojavila snimka s nadzorne kamere na kojoj se vidi trenutak eksplozije, a na njoj se može vidjeti i torba pokraj klupe u ulici u centru Istanbula.U eksploziji koja se dogodila u nedjelju poslijepodne u  Istanbulu poginulo je najmanje šest osoba a ozlijeđeno je njih 81. Među poginulima su Yusuf Meydan, zaposlenik turskog ministarstva obitelji i socijalne skrbi, te njegova kći Ecrin, priopćila je Derya Yanik, ministrica obitelji i socijalne skrbi.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI