Željka Markić pozvala Plenkovića da već jednom pokaže da je zapravo ljevica!

Patrik Macek/PIXSELL

“Plenkovićevo “outanje” usrećilo bi i lijevi i desni centar, kaže Markić

Predsjednica udruge U ime obitelji, Željka Markić, na društvenim mrežama osvrnula se na trenutnu političku situaciju. Smatra da je za sve odgovoran premijer Andrej Plenković, ali još ima šansu sve riješiti kada bi se ‘outao’ kao vođa ljevice.

Njezin komentar prenosimo u cijelosti:

“Plenkovićevo “outanje” usrećilo bi i lijevi i desni centar

Plenković je došao na vlast zahvaljujući biračima koji su dali glas HDZ-u i nisu željeli nakon 4 godine dati još jedan mandat HNS-u i SDP-u iz najmanje 2 razloga:

1. Nesposobnost, klijentelizam i korupcija u HNS-u i SDP-u



2. Različit svjetonazor – tim biračima nije prihvatljiv HNS-ov i SDP-ov odnos prema ženama i majčinstvu, braku i obitelji, zaštiti radničkih prava, poduzetništvu, komunističkom totalitarnom režimu, braniteljima i Domovinskom ratu, vjeri i Katoličkoj Crkvi, izostanak solidarnosti sa najsiromašnijima, poplavljenima, ovršenima… nije im prihvatljivo nametanje lijevo-liberalne ideologije kroz kulturu i obrazovanje…

Ipak, Plenković je odlučio suprotno volji tih birača, zahvaljujući kojima je postao premijer – vratiti HNS ( i prijatelje…) na vlast, iako su izgubili izbore. A jučer je tvrdio da u predsjedništvu HDZ-a nije bilo niti jednog muškarca ili žene koji bi takvu njegovu odluku osporavao/la, smatrao/lali štetnom za demokraciju u Hrvatskoj i Hrvatsku.

Plenković je nanio štetu cijeloj Hrvatskoj destabiliziranjem stabilne saborske većine, rušenjem stabilne Vlade kako bi izbacio jednog partnera (Most) jer je tražio smjenu ministra Marića, da bi kao idealnog budućeg partnera nudio HNS koji je pokrenuo opoziv istog tog ministra Marića.

Ali, još nije sve gotovo. Plenković još može, jednim korakom, razriješiti ovo blokiranje cijele Hrvatske – hrabrom odlukom da se “outa” iliti jednostavno prizna da su njegova opcija u stvari – HNS i SDP. I to je ok. Nema razloga za sram. Sramotno bi jedino bilo da se pravi da predstavlja birače desnog centra, a da ih u stvari stalno vara.

Lijevo-liberalna opcija ovim bi korakom dobila autentičnog predstavnika, možda i lidera, a na desnom centru bi se konačno oslobodio prostor za autentične predstavnike onih birača koji imaju drugačiju viziju Hrvatske od one koju imaju SDP i HNS. U takvim bi se okolnostima, uz malo dobre volje – promijenilo i izborni zakon koji sprječava demokratizaciju političke scene u Hrvatskoj već 17 godina.

Svi bi bili ono što jesu, a birači bi u miru mogli birati one koji im se više sviđaju…
Jedan korak – i svi zadovoljni. Život je jednostavan – kad si 100% vjeran sebi, a onda i vjerodostojan”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI