Željka Markić: Mi smo u kampanji za život, u kampanji nerođenog djeteta i njegove majke

screenshot

U Sisku je po prvi put održan Hod za život, u organizaciji U ime obitelji, a pohodili su ga i Željko Glasnović te sisački biskup Vlado Košić, Marijana Petir i MOST-ov Nikola Grmoja, kao i Željka Markić, koja je gostovala u RTL Danas.

Markić je odmah odbacila tezu da je Hod za život politički skup.

”Tu tezu jako protežu mediji. Ona nije točna. Političari dolaze. Pred izbore dolazi više i onih koji hodaju i oni koji se bune protiv onih koji hodaju – onih koji se zalažu za život, kao i oni koji promiču pobačaj. Mislim da je ovaj Hod bio super organiziran i jako sam sretna da se dogodio u Sisku u kojem sam tijekom Domovinskog rata imala priliku izvještavati kao novinarka i to je grad koji se jako puno i krvavo izborio”, kazala je Markić.

Podcrtala je pritom još jednom: ”Mi političare ne očekujemo, ne predviđamo i Hod za život se ne organizira zbog političara. On se organizira da bi ljudi kojima je važna zaštita svakog ljudskog života od začeća do prirodne smrti imali priliku svojim sugrađanima i cijeloj javnosti pokazati da oni smatraju da je jako važno da se život štiti od onda od kada počinje, a to je od začeća. Prema tome, drago nam je da dođu političari i novinari. Jer smatram da kada političar dođe na Hod za život, da time svojim biračima i građanima poručuje – ovo je moja vrijednost. Sad, hoće li oni ustrajati na toj vrijednosti, vidjet ćemo”, kazala je Markić.

SDP-ovci opstruiraju ‘Hod za život’

Što se tiče Hoda za slobodu, koji je danas također održan u Sisku, Markić je kazala: ”Taj prosvjed protiv Hoda za život, dakle to nije protuprosvjed jer mi ne prosvjedujemo – mi hodamo, oni stoje, – tamo je osoba koja je to vodila bila SDP-ova gradonačelnica Siska, čuli smo da je pred desetak prosvjednika dobar dio došao iz Rijeke, iz drugih gradova, i to je meni ok, ja nemam problem s tim. Ono s čime imam problem  je da od osam gradova koji ove godine organiziraju Hod za život u dva grada gdje su SDP-ovi gradonačelnici – Rijeka i Sisak – aktivno i gradonačelnica u Sisku i gradonačelnik u Rijeci – otežavaju da se hoda kroz centar grada, a te rute se daju svim inicijativama i različitim događanjima, to otežavanje je problematično jer: zašto, u čemu je problem?”



Kad je riječ o skorašnjim Hodovima, kazala je da se uvijek nada dobrome. Sljedeći vikend hodat će se u Zagrebu, a Markić je upozorila i da se u medijima pogrešno govori da će Hoda biti i na predizborni dan: ”Hoda se 27. lipnja u Zagrebu i u Rijeci”. Opetovala je da nisu u predizbornoj kampanji i istaknula: ”Mi smo u kampanji za život, u kampanji nerođenog djeteta i njegove majke. Ono što nas pokreće je i ovaj, rekla bih, zbilja grassroots movement koji proizlazi iz ljudi, iz naroda, ne vode ga političari – to se jasno vidi, ne vode ga mediji, unatoč svima, ja bih rekla”, piše RTL.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI