ZELENSKIJ POJEDINAČNO ZAHVALIO SVAKOM ČELNIKU DRŽAVA ČLANICA EU-a: Plenkoviću zahvalio na ‘pomoći s iskustvom za obranu slobode’

Foto: Guliver Images

Na dodjeli kandidatskog statusa Ukrajini, predsjednik Volodimir Zelenskij je zahvalio pojedinačno svakom čelniku država članica EU-a. Hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću zahvalio je na “pomoći s iskustvom za obranu slobode”, objavili su u petak ukrajinski mediji.

“Hrvatska je uz nas. Hvala gospodine premijeru za vašu pomoć s iskustvom koje koristimo za zaštitu naše slobode”, rekao je Zelenskij nakon što je Ukrajina dobila status kandidata za EU, kako je prenio ukrajinski list na engleskom Kyiv Post.

U obraćanju čelnicima država članica EU-a, Zelenskij je istaknuo da su donijeli jednu od najvažnijih odluka u 30 godine njezine neovisnosti.

“Međutim, vjerujem da ova odluka nije samo za Ukrajinu. Ovo je najveći korak prema jačanju Europe koji bi se mogao napraviti upravo sada, u našem vremenu i u tako teškim uvjetima, kada ruski rat iskušava našu sposobnost očuvanja slobode i jedinstva”, naglasio je.

Podsjetimo, čelnici država članica EU-a donijeli su u četvrtak u Bruxellesu povijesnu odluku o dodjeli kandidatskog statusa Ukrajini i Moldaviji i obećali europsku perspektivu Gruziji. 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI