ZELENSKIJ OTPUSTIO NEKOLIKO VISOKIH IZASLANIKA U INOZEMSTVU: Među njima i poznatog veleposlanika u Njemačkoj

Foto: Guliver Images

Na web stranici ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog piše kako je u subotu otpustio nekoliko visokih kijevskih izaslanika u inozemstvu. Među njima je bio i poznati veleposlanik u Njemačkoj.

U proglasu u kojemu nije naveden razlog otkazima, Zelenskij je objavio da su otpušteni ukrajinski veleposlanici u Njemačkoj, Indiji, Češkoj, Norveškoj i Mađarskoj.

Zasad nije jasno hoće li im dodijeliti neke nove pozicije.

Pozvao je svoje diplomate da osiguraju međunarodnu podršku i vojnu pomoć za Ukrajinu koja se nastoji obraniti od ruske invazije koja je započela 24. veljače.

Posebno je osjetljiv odnos Kijeva s Njemačkom koja uvelike ovisi o ruskim zalihama energije i najveće je europsko gospodarstvo.



Andrij Melnik, kojega je prethodnik Zelenskoga imenovao veleposlanikom u Njemačkoj potkraj 2014. poznat je među političarima i diplomatima u Berlinu.

Taj 46-godišnjak se redovito oglašava na društvenim mrežama i zauzeo je izrazio negativan stav o političarima i intelektualcima koji se protive naoružavanju Ukrajine.

Njemačkome kancelaru Olafu Scholzu rekao je da se ponaša kao “uvrijeđena jetrena kobasica” jer nije odmah prihvatio poziv Zelenskoga da posjeti Kijev.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI