ZELENSKIJ NIKAD NIJE BIO OVAKO OŠTAR: ‘Zarađujete svoj novac na krvi drugih ljudi’! Javio mu se i Macron a on napravio neočekivano

Screenshot: BBC

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij optužio je Njemačku i Mađarsku da blokiraju napore da se uvede embargo Rusiji na energente, u intervjuu u četvrtak za BBC.

Zelenskij je optužio europske zemlje koje nastavljaju kupovati rusku naftu da “zarađuju svoj novac na krvi drugih ljudi”.

Zelenskij je izdvojio Njemačku i Mađarsku i optužio ih da blokiraju napore za embargo na uvoz ruskih energenata, od čega bi Rusija ove godine trebala zaraditi do 250 milijardi funti – što je povećanje od više od trećine u odnosu na prošlu godinu.

Među ukrajinskim vodstvom raste frustracija zbog Njemačke koja je podržala neke sankcije Rusiji, ali se do sada odupirala pozivima da podrži strože mjere oko prodaje nafte.

“Neki naši prijatelji i partneri shvaćaju da je sada drugačije vrijeme, da to više nije pitanje posla i novca”, rekao je Zelenskij. “To je pitanje opstanka.”Ukrajinski predsjednik ponovno je pozvao da se pošalje više oružja Ukrajini.

“Sjedinjene Države, Ujedinjeno Kraljevstvo, neke europske zemlje – one pokušavaju pomoći i pomažu”, rekao je.

“No treba nam što prije i brže. Ključna riječ je – sada.”

Zanimljivo, novinar BBC-ja je opisao kako je u jednom trenutku Zelenskom zazvonio i mobitel, a s druge strane je bio francuski predsjednik Emmanuel Macron. Zanimljivo, ukrajinski predsjednik nije htio prekinuti razgovor s novinarom.

“Oprosti, ne mogu sada pričati, nazvat ću te kasnije. Tu mi je BBC” – rekao je Zelenski Macronu.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI