ZELENSKIJ INZISTIRA NA RAZGOVORU S PUTINOM: ‘Bez pregovora rat se neće zaustaviti, ali Ukrajina neće prihvatiti nikakav ultimatum Rusije’

Screenshot

Invazija Rusije na Ukrajinu traje već 27 dana. I dalje Rusi žestoko napadaju gradove, a u Kijevu je 35-satni policijski sat. Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij inzistira na sastanku i mirovnim pregovorima s Vladimirom Putinom kako bi se okončao rat.

“Vjerujem da je bez ovog sastanka nemoguće u potpunosti razumjeti na što su oni (Rusi) spremni kako bi zaustavili rat”, rekao je Zelenskij za Suspilne, ukrajinski regionalni državni medij.

Dodao je kako se “bez pregovora rat neće zaustaviti”.

Podsjetimo, dosad je već nekoliko puta pozivao na sastanak s Putinom. No, istaknuo je kako Ukrajina ne može “prihvatiti nikakav ultimatum Rusije”.

U intervjuu za Suspilne Zelenskij je rekao da će svaki kompromis postignut u pregovorima s Rusijom biti stavljen na referendum u Ukrajini.



Inače, ukrajinska vojska objavila je da je 300 ruskih vojnika odbilo poslušati zapovijedi u regiji Oktirka kod Sumija na sjeveroistoku Ukrajine.

U videoporuci objavljenoj u ponedjeljak navečer Zelenskij je rekao da ukrajinska vojska pruža žestok otpor ruskim snagama te usporava njihovo napredovanje.

Naglasio je kako je iznad Harkiva, drugog najvećeg ukrajinskog grada, srušen ruski avion.

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI