ZEKANOVIĆU I DALJE MILANOVIĆ ‘SUMNJIV’: ‘Nisam liječnik, ali stalo mi je da mu bude dobro. Nisam nijednom rekao da je to kokain. Nemam dokaz’

screenshot

Nezavisni saborski zastupnik Hrvoje Zekanović govorio je za N1 o svom performansu u Hrvatskom Saboru kada je došao s bijelim prahom. Osim toga, komentirao je Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića, odnose u Saboru i druge aktualne teme.

“Nažalost danas u medije nećete doći da sam održao govor koji ne bi privukao pažnju novinara. Novinari odgajaju političare tako da mi proizvodimo sadržaje koje ćete vi prenijeti. Imao sam tisuće spremnih rasprava u Saboru koje su prošle nezapaženo. Najveći stand up komičari su populističke stranke, prije je to bio Živi zid, a danas je to Most. Ne postoji rekvizit koji Bulj i kolege nisu donijeli, ali ih se ne naziva performerima jer je njihovo ponašanje usmjereno prema rušenju HDZ-a. Ako je moj performans okrenut prema najvećem kritičaru vladajuće većine, a to je Milanović, onda me se naziva performerom i stand up komičarom”, rekao je Zekanović.

Na pitanje odakle mu ideja da predsjednik države konzumira kokain, odgovorio je kako je “predsjednik države zadnjih desetak dana više puta izgovorio rečenicu – Zekanović radi za keš, lopov je, dobio je vašu lovu od Plenkovića, pozivam DORH da to istraži, radi s arapskim investitorima…”

“To su ozbiljne optužbe. Što radi Zlata Hrvoj-Šipek? Je li kontaktirala i pitala za osnovane sumnje da je Plenković donio keš Hrvoju Zekanoviću? To bih napravio da sam državni odvjetnik. Koji Arap? Ne znam što je tom čovjeku. On može imati čudnovat karakter. Izgledao mi je normalno. Ljudi nenormalno izgledaju kad konzumiraju drogu. To je i sam priznao da je svojevremeno konzumirao drogu, nisam to izmislio. Priznao je da pušio travu. Ne treba to relativizirati. Njegovo ponašanje ponekad mogu opravdati samo nekakvim… Nadam se da je to problem, postoje komune…”, naglasio je.

Na upit o tome kako prepoznaje drogiranog čovjeka odgoorio je kako je “pročitao simptome drogiranog čovjeka”.“Po svemu odgovara tome. Nisam liječnik, ali stalo mi je da mu bude dobro. Nisam nijednom rekao da je to kokain. Nemam dokaz”, rekao je Zekanović.

Dodao je kako on sam nikad nije probao droge.

“Da i jesam, ne bih odgovorio potvrdno jer je to kontraproduktivno. Naravno da nisam. Čovjek je patološki lažljivac ili ima problem s ovisnošću”, istaknuo je.

Rekao je da ga je nakon performansa u Saboru kontaktirala policija.

“Da. Napravili su uviđaj. Nisam im dao vrećicu jer je završila u palačinkama”, naglasio je.

Komentirao je i moguće pomilovanje Perkovića i Mustača.

“Biti ijednu sekundu u zatvoru je trauma. No, za ljude koji su odgovorni za egzekucije Hrvata i krivi za Domovinski rat, da nije bilo udbaša i UDBA-e, ne bi bilo rata, za njih nemam pijeteta niti mrvu. Kriva teza, nisu zaslužni za naoružavanje, nego su krivi jer se rat uopće dogodio – te strukture, ti ljudi. Udbašima namećem kolektivnu odgovornost. Najgori šljam ovog svijeta, ubijali ljude po emigraciji. Nije mu u interesu promjena izbornog zakona u BiH, ne kažem da je protiv toga, ali glavna motivacija mu je naštetiti vladajućoj većini i to radi fantastično”, rekao je Zekanović.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI