Zekanović tvrdi kako je Plenković Hrvatskoj potpisao izdaju

screenshot

Saborski zastupnik Hrasta Hrvoje Zekanović na svojem je Facebooku prokomentirao posljednji potez premijera Plenkovića, njegovu objavu u cijelosti objavljujemo:

“Javno pitanje predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću.

Zašto Hrvatska javnost nije izviještena o jučerašnjem sastanku četrnaest zemalja EU-a u Parizu? Je li istina da je jučer, 22. srpnja, Hrvatska prihvatila francusko-njemački ‘mehanizam solidarnosti’ kojim će se raspoređivati migranti po cijeloj Uniji?
Zašto ostale zemlje EU nisu prihvatile ovaj prijedlog?

Navodno je na sastanku europskih ministara vanjskih i unutarnjih poslova u Parizu zaključeno da je četrnaest država članica suglasno s francusko-njemačkim dokumentom, a što piše u dokumentu, hrvatska javnost ne zna!

Jučer Emmanuel Macron nije otkrio pojedinosti, ali je rekao da će nova inicijativa biti ‘brza’ i ‘automatska’.Navodno su sporazum podržale Francuska, Njemačka, Finska, Luksemburg, Portugal, Litva, Hrvatska, Irska…

Naravno, ako predsjednik Vlade ne zna što događalo na sastanku u Parizu, neka priupita ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića ili ministra vanjskih i europskih poslova Gordana Grlića Radmana” piše Zekanović.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI