ZEKANOVIĆ RIGA VATRU, ŽESTOKO UDARIO NA KOLEGE IZ OPORBE! ‘Sve su to hijene koje skupljaju političke poene’! Kolege iz MOST-a nazvao licemjerima

Foto: Damjan Tadić/Cropix

Slučaj Mirele Čavajde danima već zaokuplja javnost i stižu brojne reakcije i komentari na slučaj. Javio se i nezavisni zastupnik Hrvoje Zekanović koji nije imao baš previše lijepih riječi za lijevo-liberalne stranke zbog Zakona o medicinskom prekidu trudnoću, nazvavši ih hijenama. No nije baš previše poštedio ni kolege sa svog desnog političkog spektra. Njih ej prozvao licemjerima jer se ne bore za vrijednosti koje zastupaju, također je poručio da je pobačaj ubojstvo.

“Moje kolege koji se nazivaju progresivcima zapravo su nazadnjaci. Imamo slučaj žene koja u utrobi nosi dijete s velikim, možda i neizlječivim zdravstvenim problemom, a onda se se sa svih strana kao hijene okupe takozvani progresivci kao da je bal vampira i pokušavaju na nečijoj tragediji skupiti političke poene. Svi su osjetili krv i dižu se na zadnje noge, a meni je neshvatljiva ta snaga i volja da se negira nečiji život i da se nekome pomogne prekinuti nečiji život”, istaknuo je Zekanović na konferenciji za novinare u Saboru.

“Izražavam duboku empatiju prema toj obitelji koja nosi golemi križ”, kaže Zekanović.

Komentirajući zahtjeve oporbe s lijeve stranke spektra, ustvrdio je da pobačaj ne može biti bezbolan jer dijete na kojemu se vrši pobačaj to boli, njega netko ubija.

“Pobačaj je ubojstvo jer život počinje začećem. Imamo neke životne situacije koje su teške, kao u slučaje gospođe Čavajda, ali joj nećemo pomoći na ovaj način”, smatra Zekanović.Osvrnuo se i na, kako kaže, tobožnje konzervativce i katolibane koji zapravo to nisu, pri čemu, ističe, misli na Most koji nikada nije jasno rekao svoj stav o ovom pitanju.

U prošlom sazivu su šutjeli o tome jer su bili za abortus, sada ih je nešto manje pa su malo glasniji, a sutra će biti ‘prolajferi’. Kada sam ja kreirao Zakon o zaštiti života, rekli su da mi neće potpisati jer idu lokalni izbori i ta im tema nije bitna, otkrio je.

Nije biti konzervativac i ‘prolajfer’ šetati u Hodu za život nego se u Hrvatskom saboru boriti za zaštitu života. Biti konzervativac nije ‘kruničati’ na internetu nego se politikom u Saboru boriti za vrijednosti koje živiš i zastupaš, kritizirao je desnicu, dodavši da je za svoj prijedlog zakona o zaštiti života uspio skupiti samo 11 potpisa.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI