Zekanović planira svoj Klub zastupnika. Kaže kako želi povećati vidljivost Hrvatskih suverenista

Domovinski pokret Miroslava Škore i Hrvatski suverenisti u svibnju su dogovorili zajednički izlazak na izbore. No, nakon što su jučer osvojili 16 mandata u Saboru, čini se da će parlamentarne aktivnosti nastaviti iz barem dva zasebna Kluba zastupnika.

Informaciju je potvrdio Hrvoje Zekanović, predsjednik Hrvatskih suverenista i nositelj liste Domovinskog pokreta u devetoj izbornoj jedinici, koji je najavio osnivanje Kluba zastupnika Hrvatskih suverenista.

U radu Kluba bi, uz Zekanovića, trebali sudjelovati Ruža Tomašić, koja je u Sabor ušla kao nositeljica liste Domovinske koalicije u desetoj izbornoj jedinici te dogradonačelnik Vukovara Marijan Pavliček koji je bio drugi u petoj. Ipak, Zekanović oštro demantira nagađanja kako je riječ o raskidu veza s Domovinskom koalicijom.

Žele povećati vidljivost

“Gledajte, mi (Domovinski pokret) smo koalicija više stranaka, i to je logično. Ono što moram naglasiti, mi imamo čvrsto partnerstvo s Domovinskim pokretom i Miroslavom Škorom, koje se nastavlja i dalje. Ovo je tek početak te suradnje. To je jako bitno naglasiti. A ovo kako ćemo mi tehnički funkcionirati, to su stvari koje ćemo se dogovoriti sa Škorom. Nema nikakvih tenzija. Bio je i HNS sa SDP-om, pa je svatko imao svoj klub. Isto vrijedi i za HSS i SDP. Mislim da će to samo pojačati koheziju među nama”, rekao je Zekanović za Telegram.

Na molbu da pojasni konkretne razloge zbog kojih su se Suverenisti odlučili za ovaj potez, Zekanović je odgovorio kako smatraju da će tako povećati vidljivost čitavog Domovinskog pokreta.



“To je tehničko pitanje. Ja sam bio formirao Klub zastupnika s kolegama Glasnovićem i Hasanbegovićem kako bismo dobili neku vidljivost u Saboru. Kad imaš više Klubova, imaš i veće mogućnosti rada u Saboru. Moram još jednom naglasiti, mi u Domovinskom pokretu smo čvrsto zajedno i tu nema govora o bilo kakvom razlazu”, kazao je Zekanović, za Telegram.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI