ZEKANOVIĆ OBJASNIO SVAĐU SA BENČIĆ KOJA JE DIGNULA BURU: ‘To je ljevičarska agenda da je rod fluidan, a jedino se ona u Saboru oblači kao da ide u Caritas’

Screenshot/N1

Nezavisni saborski zastupnik Hrvoje Zekanović izazvao je pravu buru u Saboru svojom govorom i rječnikom prema zastupnici Sandri Benčić, te je navukao bijes i svojih kolega s desnice. Sad je i komentirao i cjelokupnu situaciju zbog koje su neki zastupnici i napustili Sabor nakon njegovih riječi.

Na pitanje je li u ratu s oporbom, on kaže kako je samo reagirao na akciju “progresivne, a zapravo nazadnjačke oporbe”.

“Dolazile su teške uvrede. Ta lijevo-liberalna oporba, koja nema veze s liberalizmom, zapravo su nazadnjački, ne vide sebe. U stanju su izgovoriti najteže uvrede, a optužiti neistomišljenike da oni njih vrijeđaju”, govori Zekanović koji je jučer u Saboru Sandru Benčić upozorio da nosi majicu na špaline. “Ona dolazi u Sabor u majici na špaline. Ni ono što je ona meni govorila o žetonima nema veze s raspravom o Ustavu. Uvijek se gleda što ja govorim, a ne vidi se što govori ona. Rekao sam joj: ‘Dopustite da ja imam pravo biti za dress-code’. To postoji u crkvi , u školama, zašto ne bi moglo biti u Saboru. U toj raspravi, netko mene proziva da sam seksist, a ja isto mislim o odijevanju Bulja”, kazao je Zekanović za N1.

“Imate plaću 15, 20 tisuća kuna, ljudi moji, kupite dva odijela”, kaže.

“Sve ostale kolegice, velika većina kolegica i kolega je odjevena prikladno. Samo Benčić sebi dopušta doći u Sabor kao da se odijeva u Caritasu, to je uvreda za instituciju. … Ona je meni rekla da sam njome opsjednut i da se trebam liječiti, to je onaj ljevičarski rječnik Zorana Milanovića. I Glasovac mi je rekla da sam zaboravio ponijeti mozak na posao. Da sam joj vratio istom mjerom…”, govori Zekanović.



Tijekom svađe u sabornici Sandri Benčić je rekao kako ne zna je li kolegica ili kolega.

“To je ljevičarska agenda da je rod fluidan. Za mene su zastupnice i zastupnici svi jednaki, neovisno kojeg su roda ili spola, oni kažu rod, ja spol”, kaže.

“Glasovac jučer 20 puta govori pogrdno o mužjacima, zamislite da ja ili netko drugi iz desnice kaže ženke u raspravi. To je najgori šovinizam, ali mediji to neće napisati jer se pod lupom gleda što govori desnica”, objašnjava.

Na pitanje hoće li se ispričati kaže: “Ispričat ću se svima i u futuru i u perfektu, ali volio bih to čuti i od Glasovac, Benčić, Peović, koje su jučer bile pet puta bezobraznije i prostije prema meni nego ja prema njima. Ja živim s pet žena u obitelji… Često mi se pokušava nametnuti da sam šovinist. Neka mi se javi jedna žena koju sam ja u tom smislu uvrijedio.

One su pravi šovinisti. Ja u se ispričati unaprijed i unazad za sve, ali da čujem i njih. Ja se ispričavam”, kaže.

Na ljevici pokušavaju relativizirati muško-žensko, oni kažu da je rod fluidan, da na dnevnoj bazi svi možemo izabrati jesmo muško ili žensko… To je bilo ruganje s njihovom rodnom ideologijom, a ne s Benčić kao ženom”, pojašnjava svoju izjavu.

Na pitanje hoće li se ispričati kaže: “Molim vas postavite isto to pitanje Peović, Grbinu, Milanoviću, Glasovac, Benčić… Postavite isto pitanje i njima. Ako sam nečim slučajno uvrijedio, ako se netko osjetio povrijeđen, ja se možda i mogu ispričati, ali neka se i oni ispričaju.”

Za kraj je poručio da će na jesen odlučiti i otkriti gdje i s kim će nastaviti svoje političko djelovanje.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI