ZDRAVSTVENE DJELATNIKE NALJUTILA JEDNA BEROŠEVA REČENICA U PISMU: ‘Mislim da nam je s tom rečenicom dao jedan veliki šamar’

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Ministar zdravstva Vili Beroš poslao je otvoreno pismo zaposlenicima u zdravstvu.

Jedni ga podupiru, a drugi jednu njegovu rečenicu iz pisma smatraju “šamarom”.

Poručuju mu kako će ih takav pristup još manje motivirati da se cijepe.

Doktorica Ana Gverić Grginić iz KBC-a sestre Milosrdnice podržava uvođenje COVID potvrda.

“U početku će troškovi biti na račun Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, nakon toga će svaki djelatnik sam plaćati svoj test s čime se ja apsolutno slažem jer smatram da nije u redu trošiti novce hrvatskih poreznih obveznika za nešto s čim postoji alternativa koja je bolja od samog testa”, kazala je Grginić.



U zavodu za javno zdravstvo kažu kako je cijena testa malo veća od 100 kuna.

Ministar Beroš je u pismu zaposlenima u sustavu zdravstva rekao kako jesen donosi novi val epidemije, kako nitko ne smije ugrožavati zdravstveni sustav, ali i kako svatko ima pravo na izbor. No, jedna rečenica iz pisma posebno je zasmetala “Sindikatu medicinskih sestara i tehničara zajedno”.

“Mislim da je s tom rečenicom dao jedan veliki šamar svim zdravstvenim djelatnicima koji već godinu i pol mukotrpno rade na svojim radilištima i preko svojih mogućnosti. On ne samo da nas nije potaknuo, nije na neki način pohvalio, nego ide na nas đonom”, odgovorila je Sanda Alić na Beroševu rečenicu da “se u bolnice dolazi na liječenje, a ne po zarazu”.

Sestra Alić nije cijepljena.

“Imate jednu skupinu koja je preboljela COVID koji se ne žele cijepiti. Imate drugu koja je kao i ja žele vidjeti kakva je učinkovitost, moguće nuspojave. Onda imate treću skupinu – to su mahom naše mlade kolegice koje još nisu postale majke i koje se ne žele cijepiti”, objasnila je Alić i dodala kako nisu antivakseri, a članovi njihovog sindikata sami odlučuju hoće li se cijepiti ili ne, javlja Dnevnik.hr.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI