ZBUNJUJUĆA FOTOGRAFIJA: Što rade premijerka RS-a i Dodikova supruga na Trumpovoj inauguraciji?!

HRT

Bosanskohercegovački veleposlanik u SAD-u Haris Hrle obznanio je da predsjednica RS-a ne boravi službeno u Washingtonu, tj. da nije zatražila potporu protokola misije u SAD-u

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović i supruga predsjednika Milorada Dodika, Snježana Dodik, fotografirale su se u petak ispred Capitol Hilla u Washingtonu tijekom inauguracije novog američkog predsjednika Donalda Trumpa. Javnost BiH nastojale su uvjeriti da sudjeluju na ceremoniji.

Televizija RS-a objavila je njihovu fotografiju, a Vlada RS-a potom je poslala i priopćenje.

>>> TRUMP POVUKAO PRVE POTEZE KAO PREDSJEDNIK I OBEĆAO: ‘Islamski ću radikalizam izbrisati s lica zemlje!’

“Prisutnost predsjednice vlade na inauguraciji novog američkog predsjednika od ključnog je značaja za vladu i Republiku Srpsku u cjelini te pojedine zlonamjerne i tendenciozne dezinformacije ni na koji način to ne mogu umanjiti, posebno imajući u vidu da je predsjednica Cvijanović jedna od rijetkih dužnosnica iz regije koja prisustvuje ovom događaju”, stoji u priopćenju vlade RS-a. Dodali su da su premijerka RS-a i supruga Milorada Dodika prisustvovale i drugim događajima u povodu inauguracije Donalda Trumpa u Washingtonu.

Sarajevski mediji istodobno navode da je riječ o privatnom posjetu Washingtonu, a ne službenom. Dodaju i da su Cvijanović i Dodik dobile poziv sudjelovati na balu koji se održava u hotelu Hyatt Regency Capitol Hill.



Bosanskohercegovački veleposlanik u SAD-u Haris Hrle također je obznanio da predsjednica RS-a ne boravi službeno u Washingtonu, tj. da nije zatražila potporu protokola misije u SAD-u.

Predsjednik RS-a, Milorad Dodik, kojemu su prije nekoliko dana uvedene financijske sankcije zbog zagovaranja podjele BiH, uputio je čestitku predsjedniku Donaldu Trumpu, izrazivši očekivanje da nova administracija Sjedinjenih Američkih Država neće nastojati nametati rješenja u BiH.

>>> OBEĆANO – UČINJENO: Trump pozvao kamere i prvog dana mandata potpisao ukaz protiv Obamacarea!

Facebook Comments

Loading...
DIJELI