ZBRINUT PA DEPORTIRAN: U šumi kod Križevaca pronađen ilegalni migrant narušenog zdrastvenog stanja

Ilustracija/Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Od početka velikog migrantskog vala 2015. godine, središnja Hrvatska nalazi se na tranzitnoj ruti masovne ilegalne imigracije neeuropskog stanovništva.

Pokušaje ilegalnog ulaska policija bilježi svakodnevno, a prate ih i incidenti. Još jedan slučaj zabilježen je u šumi u blizini Križevaca gdje je pronađen strani državljanin iz Gambije narušenog zdrastvenog stanja.

Policija mu je pomogla i pozvala službu hitne pomoći, a potom je pokrenut postupak njegova povratka.

Priopćenje PU koprivničko-križevačke prenosimo u cijelosti.

“Jučer, 23. studenoga u popodnevnim satima, u šumi između mjesta Sudovec i Novi Marof na području Policijske postaje Križevci građanin je pronašao stranog državljanina te pozvao policiju.



Po dolasku policijskih službenika, muškarac je bio vidno iscrpljen, bez isprave o identitetu, a koji je ranije nezakonito ušao u Republiku Hrvatsku.

Prema njegovoj izjavi, osoba je državljanin Gambije. Budući da je muškarac bio lošeg zdravstvenog stanja, odmah je pozvana hitna medicinska pomoć, a do njihovog dolaska policijski službenici su iscrpljenu osobu utoplili i okrijepili toplim napitkom i hranom.

Budući da je utvrđeno da je nezakonito ušao u Republiku Hrvatsku, prema strancu je pokrenut postupak povratka sukladno Zakonu o strancima”, stoji u priopćenju.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI