ZBOG SNAŽNIH KIŠA DOŠLO DO ODRONA: Poginula jedna žena, traga se za desetak nestalih osoba

Foto: Twitter / Screenshot

Još se traga za desetak osoba koje su nestale u odronu na talijanskom otoku Ischiji. Pritom je poginula jedna osoba. Zbog tog će se događaja u nedjelju sastati talijanska vlada.

Zbog snažnih kiša došlo je do odrona blata i krhotina u subotu ujutro u gradiću Casamicciola Terme na sjeveru otoka u blizini Napulja.

Spasilačke ekipe pronašle su tijelo jedne žene koja je imala 31 godinu, objavio je napuljski prefekt Claudio Palomba.

Neke osobe koje su isprva prijavljene kao nestale, na kraju su pronađene, a među njima je i obitelj s bebom, rekao je prefekt. No, tijekom poslijepodneva još se nije ništa znalo o desetak osoba,

Potragu kompliciraju kiša koja uporno pada i snažni vjetrovi zbog kojih je i kasnio trajekt kojim je s kopna dopremljena pomoć.



Zbog odrona zemlje ulice su prekrile blatne bujice, rušeći stabla i odnoseći automobile sve do mora. Srušila se i jedna kuća, a dvije su osobe spašene iz automobila koji je jurio prema moru, priopćili su vatrogasci.

Spasilačke službe predvidjele su evakuaciju između 150 i 200 osoba u noći sa subote na nedjelju, a lokalne su vlasti pozvale stanovnike otoka da ostanu kod kuće kako ne bi ometali operaciju spašavanja.

Premijerka Italije Giorgia Meloni napisala je na Twitteru da prati operaciju potrage za nestalima.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI