ZBOG POHOTNOG SVEĆENIKA BELJAK POTPUNO ‘POLUDIO’! Žestoko zagrmio pa spomenuo i popis stanovništva: ‘Nastave li ovako…’

Bruno Konjevic/cropix

Nakon što je Hrvatsku obišla vijest da je župnik Stjepan Šumanovac udanim mještankama Sikirevaca slao neprikladne poruke i govorio im da ih “ne gleda kao svećenik nego kao muškarac”, netko je diljem mjestašca uz granicu s BiH postavio plakate s likom posrnulog “božjeg čovjeka” uz natpis: “Seksualni razvratničke. Odlazi! Vrati pare!”. Javnost se po komentarima na društvenim mrežama jak zainteresirala za slučaj, reakcije su brojne a svoj je poduži sud na Facebooku dao i šef HSS-a Krešo Beljak.

“Ukinite celibat i plaćajte poreze pa vam broj vjernika neće padati”, napisao je Beljak na početku.

Objavu mu prenosimo u cijelosti:

“Katolička crkva općenito, sama sebi bi napravila veliku uslugu kada bi ukinula celibat. Svaki straight muškarac, a i svećenici su muškarci, jednostavno voli žene (ja isto btw.) i voljeti nikako ne može biti grijeh. I ta bi stvar bila riješena. Ovako, uz svećenike “grješnike” koji samo vole žene, a dobar dio i muškarce (ljubav je ljubav), tamo im se stoljećima skrivaju i opasni pedofili, bolesni mrzitelji žena i svakakav ostali talog društva”.

“A u vezi novaca, katolička crkva bi trebala biti jednaka i transparentna sa svima ostalima u poslovanju, a ne nedodirljiva, zakonski izuzeta od poreza i obaveza pravdanja potrošenih novaca.

Pa bi postotak vjernika barem ostalo na istoj razini. Nastave li ovako, na idućem popisu će se taj broj prepoloviti.

Dobije li HSS priliku i povjerenje na izborima, ovaj dio oko poreza, novaca i Vatikanskih ugovora, svakako ćemo riješiti. Uz sve poštovanje vjerskim zajednicama, u državi ne može biti još jedna “država” za koju ne vrijede porezni zakoni i inspekcije!”, zaključio je Beljak.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI