Završio sastanak u središnjici HDZ-a: Plenković potvrdio zadovoljstvo i ponovio: ‘Vidjeli ste kartu!’

Sanjin Strukic/PIXSELL

Kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Drago Prgomet rekao je da je prije četiri godine kandidat desnice s osam stranaka dobio manje glasova nego on, "kada su bili ozbiljniji kandidati"

Završio je sastanak u Središnjici HDZ-a nakon čega se medijima obratio Andrej Plenković rekavši da mu je žao što građani Zagreba nisu dali veću podršku Dragi Prgometu, piše dnevnik.hr.

Predsjedništvo i Nacionalno vijeće Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) u stranačkoj središnjici su razmatrali rezultate prvog kruga lokalnih izbora. Plenković je rekao da su napravili cjelovitu analizu koja je pokazala da je HDZ uvjerljivi pobjednik prvog kruga lokalnih izbora, i po broji izravno izabranih župana u prvom krugu, i po broju gradova koji su osvojeni, broju vijećničkih mandata, općina…

“Mislim da je analiza izrazito dobra, da smo zadovoljni angažmanom, da je naš ukupni postupak, koji je negdje oko 31,6 posto na razini Hrvatske, u cijelosti zrcalio rejting stranke koji imamo na nacionalnoj razini prema svim istraživanjima proteklih mjeseci”, rekao je Plenković, dodajući da je HDZ s partnerima još jednom uspio zaplaviti Hrvatsku.

Prije početka sjednice član Predsjedništva Božidar Kalmeta odgovarajući na novinarske upite rekao je kako je u Zagrebu teško pobijediti Milana Bandića te da bi rezultat bio puno bolji da Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović nisu otišli na drugu listu. No, dogodilo se što se dogodilo, rekao je Kalmeta. Upitan je li to pljuska HDZ-u, Kalmeta je odgovorio da je to pljuska onima koji su otišli.

Kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Drago Prgomet rekao je da je prije četiri godine kandidat desnice s osam stranaka dobio manje glasova nego on, “kada su bili ozbiljniji kandidati”. Na pitanje je li bilo bojkota, odgovorio je da će se i o tome razgovarati. HDZ je postigao velike izborne rezultate na jugu Hrvatske, a posebice u Dalmaciji, ustvrdio je kandidat za splitskog gradonačelnika Andro Krstulović Opara koji će se u drugom krugu sučeliti sa Željkom Kerumom te dodao da će njegova pobjeda obojiti Dalmaciju u plavo.



 Kandidatkinja za osječku gradonačelnicu Ivana Šojat smatra da je ostvarila sjajan rezultat kao novo lice u politici odnosno znatno bolji od nekih “starijih političara”. Stanje u Osijeku nije nimalo ružičasto iako trenutni gradonačelnik tvrdi suprotno, ocijenila je Šojat. Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić upitan o organiziranju autobusa kojima su birači iz Hercegovine dolazili u Hrvatsku na glasovanje, rekao je kako svi Hrvati imaju pravo glasovati. Član Predsjedništva Darko Milinović, koji je u prvom krugu izabran za ličko-senjskog župana, podsjetio je kako je još prije izbora izjavio da, ako ne pobijedi u prvom krugu u svojoj županiji, treba snositi odgovornost, javlja dnevnik.hr.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI