ZAVRŠIO KRIZNI SASTANAK KRALJEVSKE OBITELJI: William na korak da se odrekne brata, kraljica ih razumije

Instagram/Sussex Royal

DugoočekivanI sastanak Princa Harryja s ostatkom kraljevske obitelj i završio, a kraljica je poslala priopćenje medijima. Navela je kako podržava princa i Meghan Markle u odluci, ali da bi više voljela da su ostali.

“Harry i Meghan su odlučili da žele biti financijski neovisni”, kaže kraljica.

No, to ne znači da neće i dalje ovisiti o dijelu prihoda kraljevske obitelji. Naime, kraljevska apanaža, koje će se odreći samo je 5% njihovih primanja. Ostatak dolazi od princa Charlesa, a i troškovi osiguranja će se sada podići, a to će im plaćati porezni obveznici.

Građani su platili i obnavljanje njihove rezidencije i to vrtoglavih 2,4 milijuna funti. Nije ni čudno što britanski mediji optužuju Meghan za prerastrošan život.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 



“After many months of reflection and internal discussions, we have chosen to make a transition this year in starting to carve out a progressive new role within this institution. We intend to step back as ‘senior’ members of the Royal Family and work to become financially independent, while continuing to fully support Her Majesty The Queen. It is with your encouragement, particularly over the last few years, that we feel prepared to make this adjustment. We now plan to balance our time between the United Kingdom and North America, continuing to honour our duty to The Queen, the Commonwealth, and our patronages. This geographic balance will enable us to raise our son with an appreciation for the royal tradition into which he was born, while also providing our family with the space to focus on the next chapter, including the launch of our new charitable entity. We look forward to sharing the full details of this exciting next step in due course, as we continue to collaborate with Her Majesty The Queen, The Prince of Wales, The Duke of Cambridge and all relevant parties. Until then, please accept our deepest thanks for your continued support.” – The Duke and Duchess of Sussex For more information, please visit sussexroyal.com (link in bio) Image © PA

Objavu dijeli The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal)

 

“Meghan Markle je odlučila biti javni službenik s tijarom. Njihov način života stoji čitavo bogatstvo. Ona bi radije bila celebrity nego član kraljevske obitelji jer nije imala predodžbu o jednoličnom kraljevskom životu”, prenose britanski mediji.

Mediji su bili naklonjeni mladoj vojvotkinji kada je tek ušla u obitelj, a javnost ju je obožavala. Građani su znali da će doći do promjena s obzirom na to da je u obitelj ušla razvedena žena druge rase što se nikada nije dogodilo u povijesti.

Meghan je uvijek bila snažna žena i nije se bojala to pokazati tako da iskreno ne čudi ovaj postupak, ali pomalo je licemjeran prema narodu koji plaća njezin skup život i sada kada se “odrekla” novca.

Njezini prijatelji ističu kako je ona htjela slavu i glamur koju nosi Windsor, ali nije htjela javne kritike koje dolaze s tim. Markle je time pokazala da ne razumije važnost britanske tradicije i nejavne pomoći bez osobne koristi.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal)

Da je njezina odluka bila pomno planirana i da njezin suprug nije imao utjecaja na to, govori i činjenica da je Markle prije Božića snimila materijal za dokumentarni film s Disneyjem s kojim, navodno, sada ima ugovor za daljnja snimanja.

Meghan Markle je sebe očito zamislila kao Grace Kelly samo je zaboravila da se i neprežaljena princeza od Monaca zbog ljubavi odrekla svega i nije pružala medijima skandale.

Princ William je poprilično ogorčen na odluku svoga brata i prijatelju je rekao: “Podržavao sam ga cijeli život, ali više ne mogu. Sada smo dva odvojena svijeta.”

Na sastanku u palači, Meghan se javila preko konferencijskog poziva jer se i dalje nalazi u Kanadi sa sinom. Ova cijela priče probudila je jaz među Williamom i Harryjem o kojem se ionako već godinama priča.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal)

Meghan Markle ne samo da je razdvojila, nekada nerazdvojnu braću već je i sjenu bacila Kate Middleton, vojvotkinju koju Britanci smatraju podcijenjenim draguljem. Nikada u devet godina braka, Kate nije napravila ni jedan kriv potez i mediji si joj uvijek bili naklonjeni. Neki tvrde kako je to zbog toga što će upravo njezin suprug biti kralj, ali mi vjerujemo da je to tako jer je tradicionalnog odgajana i poštuje prave vrijednosti “krune”.

Kate ja pala u sjenu američke “princeze”, a svi zaboravljaju kako je ona prva vojvotkinja koja je potpisala predbračni ugovor i kako je upravo ona primjer kako dostojanstveno i graciozno se moraju ponašati pripadnice kraljevske obitelji.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Kensington Palace (@kensingtonroyal)

 

Autor: Hana Krnić

Facebook Comments

Loading...
DIJELI