ZAVRŠETAK SEZONE GRIJANJA: Nova ogrjevna sezona počinje u skladu s vremenskim uvjetima, najranije 15. rujna

Pixabay

Vremenski uvjeti su prilično dobri, a nalazimo se i u mjesecu svibnju pa je HEP-Toplinarstvo odlučilo da će u ponedjeljak, 9. svibnja započeti s podešavanjem automatske regulacije u toplinskim podstanicama na ljetni režim rada.

Time će završiti ogrjevna sezona 2021./2022. za približno 130 tisuća krajnjih kupaca u Zagrebu, Osijeku, Sisku, Velikoj Gorici, Samoboru i Zaprešiću.

Kako ističu iz HEP-Toplinarstva, za podešavanje automatske regulacije u svim toplinskim podstanicama potrebno je određeno vremensko razdoblje. Nakon toga HEP-Toplinarstvo započinje s radovima na toplinskim sustavima.

S ciljem povećanja sigurnosti i pouzdanosti isporuke toplinske energije, HEP-Toplinarstvo u razdoblju izvan ogrjevne sezone planira provesti revitalizaciju približno trideset kilometara postojeće vrelovodne trase te izgradnju oko četiri kilometra nove trase.

Krajnji kupci u razdoblju izvan ogrjevne sezone, odnosno do početka rujna 2022., imaju mogućnost provoditi radove na unutarnjim instalacijama grijanja u svojim stambenim i poslovnim prostorima.Prije izvođenja radova trebaju se obratiti ovlaštenom predstavniku suvlasnika ili upravitelju zgrade, kako bi se osiguralo pražnjenje pogonske vode iz sustava zgrade.

Nakon završetka svih radova na unutarnjim instalacijama grijanja, predstavnik suvlasnika treba dostaviti HEP-Toplinarstvu pisanu potvrdu da su svi radovi uspješno završeni i da je sustav grijanja u zgradi spreman za prihvat toplinske energije.

Inače, ogrjevna sezona 2022./2023. započet će u skladu s vremenskim uvjetima, a najranije 15. rujna 2022.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI