ZAVRŠENA OBDUKCIJA POGINULIH POLJAKA: Vozač imao 72 godine, nije bio pod utjecajem alkohola ni opojnih droga

Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Nakon teške prometne nesreće u Hrvatskoj u kojoj je poginulo 12 poljskih hodočasnika koji su išli na hodočašće u Međugorje, završila je obdukcija poljskih putnika stradalih u teškoj nesreći na A4. Tijela nesretnih putnika, vozača i suvozača bit će predana obiteljima.

Kako HRT neslužbeno doznaje od izvora bliskog Državnom odvjetništvu u Varaždinu, vozač koji je izgubio nadzor nad autobusom imao je 72 godine, nije bio pod utjecajem alkohola ili opojnih droga i nije bolovao od akutnih bolesti.

Podsjetimo, ranije je potvrđeno da su poginula oba vozača poljskog autobusa koji je u subotu sletio s autoceste A4 kod Brezničkog Huma.

U autobusu su bila 42 putnika, koji su krenuli u petak iz Varšave na hodočašće u Međugorje. Od njih je 11 smrtno stradalo na mjestu nesreće, a još je jedna osoba umrla u KBC-u Zagreb. Još 32 osobe su ozlijeđene.

Iz Ministarstva zdravstva se doznaje kako je dvoje teško ozlijeđenih Poljaka i dalje u kritičnom stanju, dok je stanje ostalih zbrinutih u hrvatskim bolnicama uglavnom stabilno.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI