ZAUSTAVIMO MRŽNJU! Milošević pozvao na konačnu pomirbu ’Nemojmo da nam djeca mrze druge jer su dugačiji’

Foto: Pixsell

Na komemoraciji srpskih civila u Gruborima okupili su se predsjednik Zoran Milanović, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i potpredsjednik Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava Boris Milošević. Uz potpredsjednike Vlade nazočni će biti i ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak, državni tajnik u Ministarstvu uprave Darko Nekić, te državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar.

Boris Milošević osvrnuo se na činjenicu da se o Gruborima zna malo, ali i da još uvijek nisu osuđeni počinitelji ubojstava.

“Vrijeme je da se mržnja prekine, da ne ide na sljedeće generacije. Vrijeme je da nam djeca ne mrze druge jer su drugačiji”, rekao je.

“Dragi moji Plavljani i Plavljanke, bila je hrabrost ostati u selu, a danas je hrabrost vratiti se. Pozivam vas da se vratite i da nam dopustite da vam pomognemo”, dodao je.

Potpredsjednik Vlade Tomo Medved obratio se sljedeći. U ime Vlade Republike Hrvatske članovima obitelji poginulih izrazio je sućut.



“Ovakve komemoracije prilika su da odamo počast nevinima, koji nas podsjećaju da je potrebno ulagati napore za dobrobit svih naših građana i da se ovakve stvari iz prošlosti više nikada ne ponove”, rekao je Medved.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI