ZASTUPNICE SU GLASNE OKO NADOLAZEĆE SEZONE GRIJANJA! Kekin: ‘Njemačka gleda na svaki kilovat, a Hrvatska fućka i priča o tome kako se treba oblačiti u Saboru’

foto HINA/ Edvard ŠUŠAK/ es

Zastupnica Hrvatskog sabora iz reda Kluba zeleno-lijevog bloka Ivana Kekin u srijedu je kazala kako Vlada RH izbjegava govoriti oko opskrbe energijom, a uskoro dolazi sezona grijana.

“Europska unija je početkom godine donijela odluku da se sva skladišta plina moraju napuniti na 80 posto do 1. studenog. Hrvatska ima samo jedno skladište koje je sada jedva iznad 20 posto popunjenosti, što je manje nego u isto vrijeme lani”, upozorava Kekin.

“Nemaju pojma od kuda će nabaviti plin, jedino što znamo da će biti višestruko skuplji jer su cijene skočile”, ističe.

“Njemačka gleda kako će potrošiti svaki kilovat, a Hrvatska fućka i priča o tome kako se treba oblačiti u Saboru dok pržimo klimu na 19”, napominje zastupnica Kekin.

O energiji je govorila i zastupnica iz redova Kluba zastupnika Centra i Glasa Anka Mrak Taritaš. Istakla je kako iz Europske komisije pozivaju na smanjenje grijanja za dva stupnja.



”A naš premijer kaže ljetni su mjeseci, ljudi se ne griju, svi manje troše, struje ima, preporuke ćemo dati kad bude vrijeme”, napominje Mrak Taritaš.

”Krenimo onda konačno, počnimo se svaki dan u svakom pogledu ponašati tako da naš otisak na Zemlju bude što manji”, dodala je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI