ZAŠTO NEKI GRAĐANI JOŠ UVIJEK ČUVAJU ORUŽJE? Policija poziva na dragovoljnu predaju oružja kako bi životi bili sigurniji

Screenshot

Od Domovinskog rata prošlo je već 27 godina, no neki građani još uvijek u svojim domovima imaju sakriveno oružje i ne žele ga dobrovoljno predati policiji. Nedavno je jedan građanin vukovarskoj policiji predao 15 ručnih bombi i dva komada protuavionskog streljiva.

Glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Dragoslav Živković rekao je da se protiv građana koji dragovoljno prijave zabranjeno ili dozvoljeno oružje nadležnom tijelu, neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

“Također podsjećamo građane, koji još uvijek u svojim domovima imaju oružje ili eksplozivna sredstva da ih bez straha od sankcija mogu anonimno predati policiji i na taj način učiniti svoj i tuđi život sigurnijim”, istaknuo je.

U devet devet mjeseci ove godine građani su u toj županiji policiji predali 64 komada zabranjenog rasprskavajućeg vatrenog oružja, dva komada dugog oružja, 2422 komada streljiva te 13,1 kilogram eksploziva, podaci su PU vukovarsko-srijemske.

Manje odgovorni građani oružje bacaju u odvodne kanale, ostavljaju na oranicama i livadama.



Tako je prije 15-ak dana djelatnik šumarije u odvodnom kanalu u šumskom predjelu kod Bošnjaka na županjskom području, uočio minsko-eksplozivnu napravu. Policijski službenik protueksplozijske zaštite je na mjestu pronalaska utvrdio da je riječ o ručnom bacaču raketa, tzv. zolji.

Pronađenu zolju, kao i sve drugo pronađeno ili predano oružje policija pohranjuje u skladište PU do uništenja.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI