ZAŠTO JE PUKNUO ‘POLITIČKI BRAK’ IZMEĐU SDP-a I MOŽEMO!? Petek: ‘Na ovaj način se ne rješavaju problemi u gradu, ne postoji povjerenje među partnerima’

Screenshot/N1

Suradnja između SDP-a i Možemo! u Zagrebu je izgleda došla do svog kraja. Taj raskid “političkog braka” između dvije stranke za N1 komentirao je saborski zastupnik Renato Petek. 

“U tijeku je formaliziranje ostavke na mjestu predsjednika odbora za komunalno gospodarstvo što se mene tiče, ali i kolegice Dine Vasić na mjestu predsjednice odbora za financije. Kako sporazuma više nema, a on je regulirao sva mjesta unutar Gradske skupštine, s pravom je Viktor Gotovac tražio da se ponište i na drugi način reguliraju pozicije unutar Gradske skupštine”, rekao je Petek.

Na upit o tome ima li informaciju da je Joško Klisović, predsjednik Gradske skupštine podnio ostavku, odgovorio je kako “za sada nema informaciju da je podnio ostavku koja je zatražena za njega”.

Objasnio je zašto je došlo do raskida suradnje.

“Što se tiče dosadašnjeg načina rada, analizom koja je trajala više od šest mjeseci uvidjeli smo se da se na ovaj način ne rješavaju problemi u gradu, da ne postoji povjerenje među partnerima jer je došlo do raznih situacija oko informiranja i planiranja. No, to ne znači da SDP neće podržavati sve dobre prijedloge gradonačelnika”, naglasio je.



Na upit znači li to da SDP više nije u vladajućoj većini, odgovorio je kako se “Sporazum odnosio na sve u Klubu”.

Neki mediji su objavili da je Rimčev projekt s robotaxijima razlog za raskid suradnje, no Petek se ne slaže s tim i navodi da je evaluacija suradnje trajala mjesecima.

“SDP je ponudio brojna rješenja za gradske probleme po pitanju transparentnosti, poboljšanja situacije osoba s invaliditetom, no jako malo toga je krenulo u realizaciju, a praktički nijedna nije realizirana”, istaknuo je Petek.

Podsjetio je da nisu realizirani ni neki drugi prijedlozi koji se odnose na transparentnost, poput prijedloga o gradskoj riznici i kreiranja kataloga nekretnina.

Naveo je da nova vlast ima i dobrih poteza, ali da nisu vidjeli one koje su najviše očekivali, kao što su “otvorena komunikacija, potpuna transparentnost financija i otvorena javna nabava”.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI