ZAŠTITE STVARI I AUTOMOBILE OD MUNJA! Na Tijelovo opasnost od grmljavinskog nevremena i bujičnih poplava

Foto: Ivana Nobilo / CROPIX

Iako je blagdan Tijelova u četvrtak osvanuo u sunčanom i vedrom raspoloženju, DHMZ je izdao narančasto upozorenje za zagrebačku te žuto za osječku i karlovačku regiju za poslijepodne, odnosno navečer.

Kako navode, u zagrebačkoj regiji od 15 je sati moguće grmljavinsko nevrijeme, lokalno s tučom i prolazno jakim vjetrom, osobito u Međimurju i Hrvatskom zagorju. Vjerojatnost grmljavine veća je od 70 posto, piše HRT.

“Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu”, upozoravaju iz DHMZ-a.

Upozorenje vrijedi i za karlovačku regiju. Tamo se očekuje loše vrijeme od 16 sati nadalje. Lokalno su mogući izraženi pljuskovi s grmljavinom, ponajprije uz granicu sa Slovenijom. Upozorenje za osječku regiju vrijedi od 20 sati, lokalno su vjerojatni izraženi pljuskovi s grmljavinom, ponajprije u Podravini. Vjerojatnost grmljavine za obje regije također je iznad 70 posto.

 



Facebook Comments

Loading...
DIJELI