ZARAZA U ZAGREBAČKOM ZOOLOŠKOM VRTU: Koronavirus dobili lavovi Leo i Ayana

Izvor: ZOO Zagreb

Da od koronavirusa mogu oboliti i životinje dokaz su lavovi Leo i Ayana iz zagrebačkog Zoološkog vrta grada Zagreba. Naime, kako je istaknuo Damir Skok, ravnatelj ZOO vrta, zarazu im je prenio timaritelj, objavio je Index.

“Nakon što su kod lavova uočeni respiratorni problemi, životinje su testirane. Nalaz testova potvrdio je prisutnost virusa SARS-cov-2, pa smo krenuli s liječenjem lavova. Istodobno je testiran timaritelj koji se brine o lavovima. I njegov je nalaz pozitivan što znači da je on zarazu prenio na lavove”, rekao je Skok.

Nakon lavova testirali su i ostale životinje s kojima je taj timaritelj bio u kontaktu, te čekaju njihove nalaze.


Skok je naglasio kako je timaritelj sada na bolovanju i oporavlja se, a sve su bolje i zaraženi lavovi.

“Budući da su lavovi višestrukim preprekama razdvojeni od posjetitelja te stoga ne mogu doći u bliski kontakt s ljudima koji bi omogućio prijenos zaraze, oni se kreću slobodno svojom unutarnjom i vanjskom nastambom”, istaknuo je ravnatelj ZOO vrta.Dodao je kako su “dosad zaštitili životinje od koronavirusa i žao im je da to nisu uspjeli i u ovom valu”.

Kako bi zaštitili timaritelje i ostalo osoblje koje se sada brine o lavovima, uveli su posebni sigurnosni protokol koji je na snazi do daljnjega. I kontakte timaritelja s drugim životinjama svode na minimum.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI