ZAPOVJEDNIK SATNIJE IZ PETRINJE: ‘Bili smo ponosni na naš grad, a danas se ne možemo baš pohvaliti s tim’

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Ukupan broj poginulih branitelja prvog dana Oluje je 121, a od tog broja, njih čak 90 poginulo je kod Petrinje.

Marijan Osinečki, zapovjednik satnije u Oluji, povodom obljetnice na RTL televiziji je rekao kako su emocije velike, kao da je danas ponovno taj dan te dodao:

“Bili smo ponosni na naš grad, a danas se ne možemo baš pohvaliti s tim”, rekao je zapovjednik satnije.

“Prije 26 godina je to izgledalo najljepše na svijetu, vratili smo se u svoje porušene domove, vratili smo se svojim kućama, pomagali smo jedni drugima i borili se jedni za druge”, prisjetio se Osinečki.

Rekao je i kako se tada nije bilo teško boriti jer je bilo jako puno želje i sloge, ali najviše ljubavi prema Petrinji.



“Danas nismo zadovoljni, nismo sretni, ljudi su ostali bez svega većinom, ali dijelimo sve zajedno”, poručio je zapovjednik.

Petrinja danas izgleda manje više isto kao i nakon potresa, centar je i dalje razrušen, a Osinečki kaže kako je sa trenutnim stanjem grada jako nesretan i razočaran te kako on i ostali Petrinjci ne vide rješenje.

“Tko će popraviti te ruševine? To se sve jako sporo radi. U Petrinji su ostale samo ruševine. Radi se, ne možemo reći da se uopće ne radi, ali neke detaljne gradnje i planovi ne postoje”, rekao je.

“Imamo sada novu gradonačelnicu i ja joj želim svu sreću, a ostalo vidjet ćemo što će biti. Nadam se da ćemo u skoro vrijeme imati nekog pomaka i da će biti daleko ljepše nego što je danas”, zaključio je Osinečki.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI