ZAPADNI DIO ZAGREBA OSTAO BEZ GRIJANJA I TOPLE VODE: Magistralni vrelovod je puknuo na dva mjesta

Foto: Pixabay

Zapadni dio Zagreba u utorak ujutro ostao je bez tople vode i grijanja. Građani se javljaju s područja Gajeva, Jaruna, Gajnica, Prečkog, Španskog i Malešnice da su ostali bez grijanja i tople vode.

Temperatura u Zagrebu tijekom jutra bila je 3 stupnja ispod ništice.

Iz HEP-Toplinarstva kažu kako je zbog puknuća magistralnih vrelovoda na Trešnjevci u Lošinjskoj ulici te na Jarunu u Ulici Hrvoja Macanovića, u jutarnjim satima obustavljena isporuka toplinske energije svim krajnjim kupcima u zapadnom dijelu grada Zagreba.


“Radnici HEP-Toplinarstva pristupili su hitnoj sanaciji puknuća, nakon čega će se uspostaviti opskrba toplinskom energijom. Predviđeno vrijeme trajanja obustave je danas do kasnih večernjih sati”, kažu u HEP-Toplinarstvu.

“Razlozi puknuća vrelovoda su starost dionice vrelovodne mreže te korozija cijevi uzrokovana izlijevanjem oborinskih voda pomiješanih sa sredstvima kojima se zimi tretiraju kolnici”, dodaju.“Predmetne dionice vrelovoda na kojima je došlo do puknuća nisu bile u obuhvatu radova revitalizacije vrelovodne mreže koji su se provodili ovog ljeta u sklopu projekta „Revitalizacija vrelovodne mreže na području grada Zagreba“, međutim, iste su u planu zamjene kroz sljedeće dvije godine”, nastavljaju te zaključuju kako radnici ulažu maksimalne napore da se puknuća saniraju u što kraćem roku. Građane mole za strpljenje i razumijevanje.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI