ZAOŠTRAVANJE: U telefonskom razgovoru kineski predsjednik poručio Trumpu da želi – suzdržanost!

Flickr

Iz Sjeverne Koreje poručuju da ih ova skupina nimalo ne zastrašuje te da su spremni potopiti američki nosač zrakoplova USS Carl Vinson

Kineski predsjednik Xi Jinping u telefonskom je razgovoru s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom pozvao sve strane na suzdržanost. Izjavio je to u trenutku kada se nervozni Japan i Južna Koreja žele priključiti američkim snagama u vojnim vježbama u vodama oko Korejskog poluotoka.

Naime, SAD šalje skupinu ratnih brodova prema Sjevernoj Koreji, a skupina je predvođena nosačem zrakoplova USS Carl Vinson. Postoji velika vjerojatnost da će se američkim snagama pridružiti i ratni brodovi Južne Koreje i Japana što bi bila znatna manifestacija sile prema Sjevernoj Koreji, piše Advance.hr.

Međutim, iz Sjeverne Koreje poručuju da ih ova skupina nimalo ne zastrašuje te da su spremni potopiti američki nosač zrakoplova USS Carl Vinson.

Prema kineskim izvorima, Xi je Trumpu poručio da se Kina “rezolutno protivi” bilo kakvom potezu izvan UN-ova Vijeća sigurnosti, iako je Trump ovoga mjeseca učinio upravo to, u Siriji, i to baš dok je s kineskim predsjednikom večerao u SAD-u. Trump ističe da se Xi tada nije protivio.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI