ZANIMLJIV SLUČAJ NA FRANCUSKOM NEBU: Pilot u čarapama ukrao putnički avion, nosio i misteriozno pismo

Foto: Pixabay/Ilustracija

Francuski borbeni avion Mirage 2000 u srijedu oko 10.40 poletio je i presreo ukradeni putnički avion iz Italije, kojim je upravljao pilot navodno iz Slovačke, objavio je francuski radio Europe 1, a prenosi Jutarnji list.

Privremeno je zatvoren zračni prostor oko Nice jer je tijekom leta avion letio pokraj Toulona i Nice.

Iz vojne baze Orange poletio je Mirage te je ukradenom avionu poručio da hitno sleti na pistu aerodroma Aix-Les Milles, u blizini Marseillea, što je slovački pilot i učinio.

Europe 1 javlja kako pilot kod sebe nije imao osobne dokumente, a poručio je da je rođen 19. rujna 1988. godine u Slovačkoj. Ističu i kako je kradljivac aviona bio bez obuće, nosio je samo čarape.

Na hitno slijetanje prisiljen je zato što se sumnjiči da je avion ukrao u Italiji i potom njime ušao u francuski zračni prostor, a pritom je prošao i kroz nekoliko zona zabrane letenja, poput one iznad mornaričke baze u Toulonu, inače domu francuskih napadajnih nuklearnih podmornica, te aerodroma Nice – Azurna obala.



Nakon slijetanja muškarac je odmah priveden. Kako javlja Europe 1, privedeni gospodin je policiji uručio i pismo na engleskom jeziku, ali sadržaj tog pisma zasad nije objelodanjen.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI