ZAMALO HAVARIJA NA MORU: U mosnu konstrukciju udarile dvije jedrilice, nastala značajna oštećenja

Foto: Matija Djanjesic / CROPIX

Za vrijeme plovidbe prolazom Mali Ždrelac, u mosnu konstrukciju udarile su dvije jedrilice. Uslijed toga je jedna osoba ozlijeđena, a na jedrilicama su nastala značajna oštećenja, objavilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

“Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru (MRCC Rijeka) jučer, 18. rujna u 12.00h zaprimila je dojavu voditelja jedrilice o udaru u mosnu konstrukciju, tijekom plovidbe prolazom Mali Ždrelac, zbog čega se dogodio lom jarbola, koji je pao u more te je predstavljao opasnost za plovidbu.

Službenici MRCC Rijeka o događaju su obavijestili Lučku kapetaniju Zadar, čiji službenici su dolaskom na poziciju ove pomorske nesreće obavili očevid o uzrocima nesreće, kojim su utvrđena značajna oštećenja nadgrađa jedrilice, no bez kritičnih oštećenja trupa i bez opasnosti od potonuća. Nitko od članova posade jedrilice nije ozlijeđen te je vlasniku naloženo organizirati komercijalni tegalj, odnosno, zbrinjavanje posade i plovila.

Nedugo nakon prvog udara, na istoj poziciji u 13.15h u mosnu konstrukciju udarila je druga jedrilica i također ostala bez jarbola, o čemu su službenici LK Zadar izvijestili MRCC Rijeku.

U ovoj pomorskoj nesreći osim materijalne štete, nažalost, ozlijeđena je jedna članica osmeročlane posade te su je službenici Lučke kapetanije Zadar evakuirali sa jedrilice i prevezli u Kukljicu, gdje su ozlijeđenu preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći u daljnje postupanje, a vlasniku oštećene jedrilice izdan je nalog za komercijalno zbrinjavanje posade i oštećenog plovila”, objavili su iz ministarstva.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI