ŽALAC OPET UPALA U SKANDAL? Policija upala u njeno bivše ministarstvo, čini se da je nestao ogroman novac!

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

U Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije policija provodi kriminalističko istraživanje, potvrđeno je iz MUP-a za Telegram.

Kako neslužbeno doznaju, policija istražuje posao izrade softvera koji je dogovoren i plaćen u vrijeme dok je ministrica bila Gabrijela Žalac.

Prije nekoliko tjedana, 27. rujna, policija je s nalogom za pretres ušla u Ministarstvo. Nakon toga su zaplijenili dio kompjuterske opreme i dokumentaciju.

Radi se o poslu koji je tvrtka Ampelos 2018. godine dobila od Ministarstva regionalnog razvoja, kojim je tada upravljala Gabrijela Žalac. Naime, Ampelos je za razvoj Informacijskog sustava za strateško planiranje i upravljanje razvojem potpisao ugovor vrijedan 13 milijuna kuna bez PDV-a.

Isprva je Ministarstvo na taj projekt planiralo potrošiti 5.764.800 kuna. Zatim su 2017. procijenili vrijednost na 9 milijuna i 860 tisuća kuna, da bi na kraju, 2018., završili na spomenutih 13 milijuna, odnosno 16 s PDV-om. Prije ugovaranja posla s Ministarstvom, tvrtka Ampelos imala je jednog jedinog zaposlenog te se borila s blokadama.



Podsjetimo također da je nekoliko tjedana prije policije, točnije 9. rujna, u Ministarstvo su prvo došli djelatnici Europskog ureda za borbu protiv prijevara (OLAF) koji su zapečatili dio ureda. Iz te institucije Telegramu su odgovorili kako zbog čuvanja tajnosti moguće istrage i poštivanja potrebne procedure ne smiju odgovarati na upite o slučajevima koje možda istražuju.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI