ŽALAC ISTRAŽITELJIMA OBJASNILA KAKO STVARI STOJE: ‘Nisam željela da moj brat čeka na ispitu cijeli dan, samo sam htjela da sve teče kako treba”,

Bivša ministrica Eu fondova i regionalnog razvoja Gabriela Žalac je pod optužnicom kojom joj se stavlja na teret poticanje Josipe Rimac na trgovanje utjecajem, a Kaznenim zakonom za to je predviđena kazna do pet godina zatvora. Žalac je istaknula i izjavila da se ne osjeća  krivom.

Podsjetimo, istražitelji su na osnovu pronađenih poruka zaključili da je Gabrijela Žalac u travnju 2019. tražila pomoć od Josipe Rimac, dok je ova pak tražila od Terezije Marić iz Ministarstva uprave da osigura prolazak Ivanu Ivankoviću na državnom stručnom ispitu, neovisno o pokazanom znanju.

“U komunikaciji s Josipom Rimac, koja mi je prijateljica, nije mi ni u primisli bilo da je pitam da se pogoduje mom bratu kod polaganja državnog stručnog ispita”, rekla je Žalac, piše Telegram.

Potom je pojašnjavala što su zapravo trebale značiti poruke koje su pronađene u njezinom i mobitelu Josipe Rimac, te što je trebao značiti razgovor s Terezijom Marić.

“Ja samo nisam željela da moj brat čeka na ispitu cijeli dan. Samo sam htjela da sve teče kako treba”, izjavila je Gabrijela Žalac.No istražitelji joj nisu baš povjerovali. Smatraju naime nelogičnim da je Josipa Rimac tražila od Terezije Marić da “pripazi” na Ivana Ivankovića samo zato da on ne čeka dugo na ispitu. Osim toga, primjećuju istražitelji, ni činjenica da je javila Josipi Rimac točno vrijeme bratovog ispita ne govori u prilog tezi iz njezine obrane.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI