ZAKON IH NE PREPOZNAJE? Predsjednik Milanović primio predstavnike udruge maloljetnih branitelja

Foto: Ana Marija Katić/Ured predsjednika RH

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović ugostio je predstavnike Veteranske udruge maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata Hrvatske, udruge koja aktivno radi na projektima pružanja psihosocijalne pomoći hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji.

Projekt pružanja psihosocijalne pomoći provode u suradnji s Ministarstvom hrvatskih branitelja i Osječko-baranjskom županijom, pojasnili su predstavnici Udruge te istaknuli kako se projekt psiho-socijalno osnaživanja sastoji od terenskog, grupnog i individualnog savjetovanja, uz angažman stručnih osoba s dugogodišnjim iskustvom u radu s braniteljima.

Kao glavni problem maloljetnih dragovoljaca, hrvatskih branitelja, predstavnici Udruge naveli su neprepoznavanje maloljetnih branitelja kao kategorije hrvatskih branitelja u Zakonu o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, dok su istovremeno prepoznati u Pravilniku o utvrđivanju postotka oštećenja organizma HRVI iz Domovinskog rata. Razgovaralo se i o mogućnosti dodjele Spomenice Domovinskog rata za sudionike koji imaju riješen status branitelja/dragovoljca.


Na sastanku s predsjednikom Milanovićem bili su predsjednik Udruge Dražen Jurmanović, savjetnica Morisa Mikić te članovi Dean Mostina, Danijela Lalić i Robert Vorgić, dok je uz predsjednika Milanovića bio je posebni savjetnik za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković.

Facebook CommentsLoading...
DIJELI