ZAJEDNICA UTEMELJITELJA HDZ-a REAGIRALA NA MILANOVIĆEVE IZJAVE: ‘Milanović Hrvatima u BiH nije ništa dao osim ispraznih floskula’

Foto: Goran Mehkek

Zajednica utemeljitelja HDZ-a u ponedjeljak je reagirala na izjavu predsjednika Republike Zorana Milanovića oko posjeta premijera Andreja Plenkovića Bosni i Hercegovini. Zajednica je u priopćenju, kojega je potpisao Mario Kapulica, istakla kako Milanović šteti i manipulira Hrvatima u BiH.

“Danas je očito da Milanovićev sustav vrijednosti, u kojem ima puno zla, Hrvatima u BiH nije ništa dao niti im išta nudi osim ispraznih floskula”, kažu te dodaju da “Milanović nastavlja manipulirati Hrvatima u BiH, kojima se predstavlja kao rješenje njihovih problema, no on ih zapravo želi pretvoriti u nacionalnu manjinu bez prava, bez prijatelja i saveznika, što bi već odavno bili da ovise o njemu”.

“Način na koji je Milanović reagirao na posjet predsjednika Vlade RH Bosni i Hercegovini, iako izaziva šok, ne ostavlja puno prostora za nedoumice. Njegove su posljednje izjave u rangu onih kojima je za rusku agresiju tražio uzroke na ukrajinskoj strani. Sada čini to isto. Problem vidi u dosljednoj hrvatskoj politici”, dodaju.

Nastavljaju kako je smisao Milanovićevih nastojanja “unošenje podjele u NATO-savez i EU, ići ukorak s bošnjačkim napadima na visokoga međunarodnog predstavnika, sa srbijanskim pokušajima osporavanja njegova legitimiteta”.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI