ZAHUKTAVA SE BORBA ZA ZAGREBAČKI HDZ: Čelnu poziciju žele dva doktora, poraz jednog od njih mogao bi uzdrmati Plenkovića!

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Kampanja za unutarstranačke izbore u HDZ-u postaje sve zanimljivija.

Članstvo vladajuće stranke uskoro bi trebalo ući u izborni proces u sklopu kojega će ponovno birati vodstvo svojih lokalnih organizacija, držeći se stranačkog Statuta u kojem se navodi da se unutarstranački izbori moraju održati nakon onih lokalnih.

Već je sada svima u stranci jasno kako će se najljuća borba voditi za vlast u Zagrebu.

Organizacija je ovo kojom ravna prijatelj Andreja Plenkovića, poznati liječnik Mislav Herman koji će, kako za sada stvari stoje, snage odmjeravati s kiparom Ivanom Kujundžićem, ali i sa svojim kolegom doktorom Pavom Kostopečem, od čije kandidature zapravo najviše i strahuje vodstvo stranke.

”Bit će to sudar dvaju HDZ-ovih doktora”, kroz smijeh priča jedan zagrebački HDZ-ovac te tvrdi kako je doktor Pavo već napravio pomutnju u Plenkovićevom i Hermanovom timu.



”On je faca gdje god da se pojavi, članovi ga vole, intelektualac je, otvoren, komunikativan i uvijek spreman pomoći, ima političkog iskustva, umjeren je i ljudi na terenu su na njegovoj strani”, komentira nadalje te napominje da to i jest razlog radi kojega su Kostopeča na prošlim izborima iz stranačke središnjice nagovorili da odustane od kandidature.

”On je na to pristao jer je znao da će nakon lokalnih izbora uslijediti novi stranački, naprosto im je pustio da odrade što su naumili, a sada kada smo doživjeli potop u Zagrebu, Kostopač ima priliku osvojiti gradsku organizaciju jer se u dobrom dijelu stranke Hermana smatra odgovornim za poraz u glavnom gradu”, vjeruje.

Stanje u zagrebačkom HDZ-u navodno nije nikada bilo ovako burno i nestabilno, a izbori bi ovdje, prema tvrdnjama upućenih, mogli biti najneizvjesniji.

”Ako Kostopeč pobijedi Hermana koji ima potporu Plenkovića i stranačke središnjice to bi značio udar na premijera, ali i početak promjena unutar HDZ-a. Ne treba se zanositi, neće Kostopeč rušiti Plenkovića niti je on ikada premijerov mandat i vodstvo stranke dovodio u pitanje, dapače davao mu je potporu na unutarstranačkim izborima, ali zato nije podržavao suradnju s Bandićem u Zagrebu”, kaže te vjeruje kako će Plenković poduzeti sve da do Kostopečeve pobjede ne dođe.

Pitanje je kako će Herman nezadovoljnike uspjeti uvjeriti u to da je on bolji izbor od ostale dvojice kandidata.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI