ZAGREPČANAC ZAVRŠIO U PRITVORU! Policija kod njega pronašla kalašnjikov, lovačku pušku te razne vrste droga

Foto: PU zagrebačka

Policija sumnjiči 43-godišnjeg muškarca iz Zagreba za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama. Također, u stanu su mu pronašli i dvije puške te streljivo.

“Sumnja se da je osumnjičeni protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga na za sada neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje, nabavljao veće količine marihuane, smole, ekstrakta marihuane, MDMA, LSD-a, i kokaina. Drogu je potom skrivao, vagao i prepakiravao u svom stanu na području Novog Zagreba zbog daljnje preprodaje”, kazali su iz PU zagrebačke.

“Obavljen je pretres stana u vlasništvu osumnjičenog te je pronađeno 35.8 grama kokaina pakiranog u dva plastična paketa, 92.3 grama marihuane pakirane u osam različitih paketa, 283 grama smole pakirane u sedam različitih paketa, 228.5 tableta MDMA, dvije doze LSD-a, 12 ml ekstrakta marihuane te digitalna vaga s tragovima droge”, dodaju.

Policija ističe i kako je osumnjičeni neovlašteno posjedovao vatreno oružje, eksplozivne tvari kao i sastavne dijelove vatrenog oružja čije je nabavljanje, prodaja ili posjedovanje građanima zabranjeno, kao i što je neovlašteno posjedovao veće količine streljiva.

U pretrazi stana policija je pronašla automatsku pušku tzv. kalašnjikov s dva pripadajuća spremnika u kojima se nalazi sveukupno 59 komada streljiva kalibra 5.56×45 mm; dva paketa streljiva svaki ispunjen s 25 komada streljiva kalibra 7.65 mm i prerađenu lovačku pušku kalibra 16 mm, bez kundaka i skraćenih cijevi.



Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku, naglašava zagrebačka policija.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI