ZAGREBAČKA ZLATNA MLADEŽ: Nova generacija djece tajkuna ne hvali se javno svojim bogatstvom

Foto: Pixabay/Ilustracija

Nova generacija takozvane zlatne hrvatske mladeži uvelike se razlikuje od svojih prethodnika budući da žive osjetno drugačijim životima, bez prepoznatljivih skandala i medijskog eksponiranja.

Za razliku od svojih prethodnika koji su postali prepoznatljivi po danonoćnim tulumarenjima, skupocjenim automobilima i (pre)brzim vožnjama te dizajnerskoj odjeći nova zlatna mladež je samozatajna.

Za njihovo bogatstvo rijetki imaju prilike čuti, a premda je dobar dio njih aktivan na društvenim mrežama, Instagram profili većini su zaključani te se i tako nastoje držati podalje od pažnje medija.


Bez obzira na to u medije pojedinci pripadnici zlatne mladeži ipak uspijevaju dospjeti pa se tako svojedobno pisalo o Tari Balent, najstarijoj unuci Ivice Todorića odnosno kćerki Ive Todorić i Hrvoja Balenta, koja je nekoliko godina u ljubavnoj vezi s Markom Bienenfeldom, sinom direktorice zagrebačke Turističke zajednice Martine Bienenfeld i pokojnog poduzetnika Jakova Bienenfelda. S vremena na vrijeme na društvenim se mrežama uspjesima svoje Tare pohvali majka Iva, a o svojim sinovima s ponosom je često progovarala i prva dama zagrebačkog turizma.

“Fran i Mark meni su kao svakoj majci najpametniji, najzgodniji i najbolji”, otkrila je jedne prigode Bienefeld čiji se sinovi bez obzira na majčinu poziciju i popularnost u medijima ne pojavljuju gotovo nikada.U medijima se zato jedno vrijeme često pojavljivao Luka Rajić mlađi koji je pažnju izazvao kada je na društvenim mrežama dijelio fotografije na kojima se zalijeva skupim Dom Perignonom i pozira s Rolls Royceom i Bentleyjem dok mu ruku krasi zlatni Rolex.

“Stay Rich or Die Poor”, napis je koji je na jednoj od Rajićevih fotografija prštao s njegove Versace posteljine, no u međuvremenu se i on primirio pa danas također živi podalje od očiju javnosti.

Baš poput mladog Rajića, veliku pažnju svojevremeno je privlačio Emil Tedeschi mlađi koji se vjenčao sa 17 godina starijom Nikom Perenčević, jednom od najbogatijih Hrvatica čiji se otac Mihajlo obogatio na poslovima u Rusiji, dok njena majka Sonja posjeduje nekoliko restorana. Nova princeza domaće zlatne mladeži titula je koju nosi Lana Radeljak, kćerka pokojne Ene Begović i poduzetnika Josipa Radeljaka koja studira menadžment na sveučilištu u Bocconi. Osim što mediji s vremena na vrijeme objave pokoju njenu fotografiju pišući kako neodoljivo podsjeća na svoju pokojnu majku, Lana se u javnosti rijetko pojavljuje te se o njoj jako malo zna.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI