ZAGREB MEĐU PRVIMA U EUROPI: U potrošnji kokaina na 11. mjestu, marihuane na 4.

Screenshot

Čak 75 europskih gradova sudjelovalo je u velikom istraživanju otpadnih voda. Rezultati su pokazali kako konzumacija droga znatno raste, prenosi HRT.

U istraživanju je sudjelovao i Zagreb koji po potrošnji kokaina na 11. mjestu, amfetamina na 12., a marihuane na 4. mjestu u Europi.

Eksperimentirati s drogom Međimurac iz ove priče, počeo je kao tinejdžer – u 16. godini. Više od 20 godina za njega je to bio bijeg od samoga sebe.

“Prvo su to bili bomboni, pa je bio speed, jasno tu je bio i kokain u igri”, kaže.

U toj igri toliko je zaglibio da je ostao bez svega.“Prodao sam oba stana, automobile, dvije žene su me uspjele u to vrijeme ostavit, sve je otišlo u dim”, dodaje.

“Na tržištu je droga nikad dostupnija, tržište je nikad raznovrsnije i Europa je gledajući samo po sebi, bogato tržište”, rekao je Željko Petković, Ured za suzbijanje zlouporabe droga.

“Kada imamo povećani broj zahtjeva za bolničkim liječenjem možemo reći da je društvo zakazalo u cjelini. Tu je vrlo važan multidisciplinarni pristup, razvoj učinkovitih preventivnih programa”, ističe dr. sc. Ivan Ćelić, dr. med./psihijatar u Klinici za psihijatriju Vrapče za HRT.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI