‘ZADOVOLJNI SMO ODLUKOM HRVATSKOG SUDA’! Ukrajinska vlada pohvalila predaju goleme Medvedčukove jahte koja će biti prodana na dražbi

Foto: Matija Djanjesic / CROPIX

Nakon što je ranije ove godine zaplijenjena u Hrvatskoj, superjahta vrijedna 200 milijuna dolara čiji je vlasnik Viktor Medvedčuk, naftni oligarh i osobni prijatelj Vladimira Putina protiv kojeg je Zapad uveo sankcije, bit će prodana na dražbi.

Ukrajinska vlada je objavila da je hrvatski sud odlučio da se jahta Royal Romance, duga 92.5 metara, preda ukrajinskoj agenciji za povrat i upravljanje imovinom (ARMA).

ARMA, poseban ogranak ukrajinske vlade zadužen za “pronalaženje, praćenje i upravljanje imovinom stečenom korupcijom”, rekla je da su njezini agenti doletjeli u Hrvatsku i “pregledali zaplijenjenu jahtu koja pripada članovima obitelji narodnog zastupnika i jednog od vođa političke snage zabranjene u Ukrajini”, prenosi britanski Guardian.

Foto: Matija Djanjesic / CROPIX

Iz Agencije je rečeno da će “sačuvati ekonomsku vrijednost jahte prodajom na dražbi”.  Riječ je o prvoj takvog prodaji u ime Ukrajine nakon što je Rusija 24. veljače izvršila invaziju na tu zemlju.

Ovaj 68-godišnji ukrajinski političar blizak Putinu u travnju je uhićen u Ukrajini, da bi pet mjeseci kasnije bio predan Rusiji u sklopu razmjene zatvorenika. Često ga se naziva “princem tame” ukrajinske politike, a Putin je kum njegovoj kćeri Dariji.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI