ZA SVE JE KRIVA MAMA! Ona je najviše zaslužna za uspjeh uhićenog poduzetnika: Parfem od 700 kuna dao je ženi koja je godinama u središtu skandala!

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Na popisu splitskih uhićenika uz braću Kotarac spominje se još jedno zvučno poduzetničko ime, riječ je o Mariju Jukiću vlasniku Mister Mota.

Dotičnog terete da je kao mito dao parfem od 700 kuna kako bi njegova zgrada na Mejama mogla biti 400 m2 veća nego što je to dopušteno GUP-om.

Zanimljivo, arhitekt koji je projektirao spornu zgradu je jedan od savjetnika za urbanizam bivšeg gradonačelnika Željka Keruma. Riječ je o Nevenu Mladiniću koji je uhićen zajedno sa suprugom Ladom Pocrnić Mladinić, višom savjetnicom u Upravnom odjelu.

Inače je Jukić u Splitu poznat kao ljubitelj dobrih automobila i zabava, opisuju ga kao veselog tipa za čiji je poslovni uspjeh uvelike zaslužna njegova majka Marija. Jurići su naime poznati po butiku muške odjeće Mister Mot koji je otvoren nedugo nakon završetka Domovinskog rata te slovi za jednu od najdugovječnijih trgovina u gradu.

Mister Mot je trgovina u kojoj se za svakog moglo pronaći nešto, a u Splitu pak tvrde kako je Jukićeva majka poznata kao susretljiva žena s kojom je bilo lako surađivati i poslovati pa su u kultni butik rado zalazili građani svih slojeva, ali i oni koji su u Split svraćali iz drugih krajeva zemlje.



Trgovina je navodno godinama odlično poslovala, a u majčinoj sjeni poslovao je i sin Mario koji je priveden u sklopu velike antikorupcijske akcije. U sklopu iste je privedena i Pocrnić Mladinić koja već ima optužnicu za zlouporabu položaja i ovlasti oko slučaja Villa Harmony povezanog s bankarom Zoranom Sikiricom.

Dotična je uhićena prije tri godine u sklopu akcije oko slučaja vezanog uz Sikiricu, no to izgleda nije bilo dovoljno da od svojih suspektnih radnji odustane.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI