ZA KOGA MIHALINEC ŠTRAJKA? Đapić otkrio pozadinu koju mnogi u Hrvatskoj naslućuju

Davor Pongracic/Cropix

Predsjednički kandidat Anto Đapić koji je ujedno i šef stranke Desno, priopćenjem se referirao na štrajk prosvjetara, njegovo stajalište u cijelosti prenosimo:

“Pozivom predsjednici Republike i samo jednome nominiranom predsjedničkom kandidatu, Miroslavu Škori, da se izjasne o štrajku učitelja i nastavnika, sindikalni vođa Mihalinec od opravdanog gnjeva hrvatskih odgajatelja i prosvjetara radi posve očit ciljani politički cirkus. Iako me Mihalinec nije pozvao da iznesem svoje mišljenje, što mi kao autentičnom nacionalnom i državotvornom političaru dobrim dijelom imponira, jer me očito ne smatra naivnim, osjećam obvezu ponovno se javno očitovati o tom štrajku, ali i o njegovom pozivu.

Mihalinčev poziv navodnim desnim kandidatima je kukavičje jaje, jer s očekivanom potporom njemu i sindikalnim zahtjevima, vodi predsjednicu Republike i Miroslava Škoru u zagrljaj Blaženki Divjak, koja politički personificira ovaj “sindikalni” prosvjed. To što se odrekao Milanovića pri pozivima na izjašnjavanje navodeći njegove odluke o smanjenju plaća, nije iskazivanje povjerenja navodnim desnim kandidatima i prezira uzdanici ljevice, nego upravo suprotno. Mihalinec s tim u biti štiti ljevicu i ideju kojoj pripadaju i Milanović i ministrica Divjak, a desnicu navlači kao masku na licemjeran igrokaz, koji politički amnestira Divjak od sramotne reforme, predstavljajući ju zaštitnicom odgojno – prosvjetnog osoblja.

Da Mihalinec istinski razumije gnjev prosvjetara, da im stvarno želi zaštititi dostojanstvo, ne bi tražio povećanje koeficijenata od 6 posto, nego bi s obzirom na “reformska” opterećenja unazad tri godine, a danas pogotovo, tražio povećanje plaća od 50 posto, a prije toga ultimativnu smjenu ministrice s kojom danas ruku pod ruku pleše podmukle igre. Nastavnici u srednjim školama dobili su golema profesionalna opterećenja, ubijaju se ispunjavajući zahtjeve birokrata i egzibicionista u ministarstvu i agencijama, sve to nameće Blaženka Divjak, a iza toga s Mihalincem roni suze tražeći napojnicu za najvažniju strukturu hrvatskog naroda. Iako je nepopularno u shizofrenoj situaciji potpuno izokrenutih polazišta, držim obvezom to reći.”

Facebook Comments



Loading...
DIJELI